Vrouw bekent schuld na bedreigen wethouder Raat

Amstelveen – Een vrouw uit Amstelveen heeft vandaag een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken met een proeftijd van twee jaar gekregen voor het bedreigen van wethouder Herbert Raat. De verdachte mag daarnaast gedurende de komende twee jaar geen contact hebben met de Amstelveense wethouder.

Raat had eerder bij de politie aangifte gedaan omdat hijzelf en verschillende ambtenaren voortdurend werden bedreigd en beledigd door de vrouw. De vrouw uitte de bedreigingen onder meer op Facebook.

Schuld

De vrouw bekende vandaag schuld in de rechtbank. “Als ik er nu zo op terugkijk denk ik wel dat ik in een labiele toestand was, ik was padje af. Pseudoniemen bedenken en iemand stalken, dat is geen manier van doen", zei de verdachte onder meer volgens Het Parool.

Raat heeft inmiddels gereageerd op de straf. “Heldere uitspraak van de rechter”, zegt de wethouder op Twitter. “Ik hoop dat dit er toe leidt dat mensen tot tien tellen als het een keer tegenzit.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 22:00

Amstelveen by night (82)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 82e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van (een deel) van het kunstwerk van Karel Appel dat voor het Cobra Museum op het Sandbergplein staat.

Politiek gisteren 17:34

AVA breekt lans voor huurders Amstelveense 'schimmelwoningen'

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) doet haar naam eer aan en is met woningcorporatie Eigen Haard in gesprek gegaan om schimmel- en vochtproblematieken in Amstelveense huurwoningen aan te pakken. Dit nadat de partij diverse misstanden aan de kaak stelde en huurders bijstond die al jaren door vocht en/of schimmel met een ongezond leefklimaat in hun huurwoning te maken hadden.

112 gisteren 11:31

Man beledigt politie en rent weg, maar wordt buiten adem opgepakt in winkelcentrum

Amstelveen/Uithoorn - Een onopvallende eenheid van de Amstelveense politie heeft gisteren een man opgepakt in Uithoorn die de politie beledigingen had toegeroepen en zijn middelvingers had opgestoken. De man ontkwam  aanvankelijk te voet aan de politie, maar viel even later op doordat hij hevig hijgend naast een plas braaksel in een winkelcentrum werd gesignaleerd.