Pixabay.com
112

Vuurwerkoverlast in Westwijk; drie minderjarige jongens aangehouden

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft afgelopen weekeinde drie minderjarige jongens aangehouden in Westwijk, nadat er uit de wijk vele meldingen van vuurwerkoverlast binnen waren gekomen.

In de wijk in Amstelveen Zuid werd na de klachten door burgerpersoneel gesurveilleerd, zo meldt de politie.

Een collega werd daarbij volgens de politie bijna geraakt door mogelijk een nitraat. De drie aangehouden jongens zijn overgedragen aan Bureau Halt.

In heel Amstelveen zijn de afgelopen periode al geregeld vuurwerkknallen te horen. De knallen zijn soms extreem zwaar. De overlast is in weekenden en avonden het grootst, zoals zaterdagavond in Westwijk. Dit jaar geldt er een landelijk vuurwerkverbod.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek vandaag 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 gisteren 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.