VVD Amstelveen voor Lelystad Airport

AMSTELVEEN – De VVD in Amstelveen is voorstander van de doorontwikkeling van Airport Lelystad. De liberalen maken zich zorgen over de snelle groei van Schiphol en zijn bovendien tegen het verder toelaten van prijsvechters die ‘weinig toevoegen en veel overlast geven’.

Het belang van Schiphol staat voor de VVD Amstelveen niet ter discussie. ‘Maar iedereen ziet dat de groei van Schiphol niet onbeperkt door kan gaan. Er is een alternatief nodig, en dat is Lelystad’, zo meldt de partij in een persbericht, naar aanleiding van een bezoek van de algemeen directeur van Lelystad Airport, Hanne Buis, aan de VVD-fractie.

Noodzakelijke spreiding

‘Wanneer naar 2020 de grens van 500.000 vluchten bereikt wordt, lijkt spreiding van de groei noodzakelijk. In deze zin zal de VVD in Amstelveen zich sterk blijven maken voor zowel het grote belang van Schiphol als ook de noodzakelijke spreiding van de groei van de luchtvaart in ons land’, meldt de VVD.

Onafwendbaar

Hanne Buis werkte eerder bij Schiphol en woont in Amstelveen. ‘Vanuit haar ruime ervaring in de luchtvaart heeft zij de VVD Amstelveen geïnformeerd over de recente ontwikkelingen inzake Lelystad Airport. Natuurlijk plaatste zij dit in het kader van de groei die de luchthaven Schiphol de afgelopen tijd heeft doorgemaakt. Zij gaf aan dat het onafwendbaar is dat er de nodige vluchten in de toekomst naar elders worden overgebracht.

Kritiek

Buis ging bij haar bezoek  ook in op de kritiek die er door omwonenden van Lelystad geuit worden. ‘Goede berekeningen van de geluid(over)last alsmede ook de goede vliegbewegingen zijn noodzakelijk voor acceptatie en succes van Lelystad Airport. Hanne Buis benadrukte dat het spreiden van het vliegverkeer in Nederland onafwendbaar is’, meldt de VVD.

Schiphol van groot belang

De VVD vindt luchthaven Schiphol en de vestiging van de KLM in Amstelveen uiteraard van groot belang voor Amstelveen en de regio. ‘Economisch is Schiphol een van de grote motoren waar onze regio op drijft.’

De VVD-fractie ontving Hanne Buis.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.