Arjan Gerritsen (VVD)

VVD begrijpt tegenstemmers nieuwbouwproject Landtong niet: 'Gewoonweg een heel goed plan'

Amstelveen – Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen week akkoord ging met de bouw van 160 woningen en een nieuwe school aan Landtong in de wijk Groenelaan, vindt VVD-raadslid Arjan Gerritsen het onbegrijpelijk dat er ook partijen in de gemeenteraad tegen de voorgestelde herontwikkeling stemden.

Dat meldt de VVD in een persbericht. Daarin stellen de liberalen dat er 160 'betaalbare' woningen worden gebouwd op de plek waar nu verouderde schoolgebouwen staan. De partij noemt het Landtong-plan ‘een mooie kwaliteitsimpuls voor het gebied, waar kinderen een nieuwe moderne school geboden kan worden en woningzoekenden een betaalbare woning'. 

Middelduur

De VVD meldt dat er 84 middeldure huurwoningen in het lage middensegment en 76 middeldure koopwoningen gebouwd. Volgens de VVD zijn de woningen geschikt voor voor starters, jonge gezinnen of doorstromende ouderen.  'De woningen binnen het project bestaan voor het grootste deel uit appartementen in het betaalbare (lage middeldure) koop- en huursegment. Maar toch is dat voor bepaalde partijen in de gemeenteraad reden om tegen het voorstel te stemmen in de laatste gemeenteraadsvergadering. ‘En dat is eigenlijk onbegrijpelijk', stelt raadslid Arjen Gerritsen.

'Gratis bestaat niet'

Hij wijst erop dat maatschappelijk vastgoed, waar onderwijshuisvesting ook onder valt,  zichzelf niet terugverdiend: 'Het kost veel geld.. Met andere woorden: gratis bestaat niet; hoewel partijen als GroenLinks daar anders over denken. In een tijd van hoge grond- en materiaalprijzen, woningtekort en een naderende economische crisis, is het voorliggende plan met onderwijshuisvesting én betaalbare woningen gewoonweg een heel goed plan.'


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.