Arjan Gerritsen (VVD)

VVD begrijpt tegenstemmers nieuwbouwproject Landtong niet: 'Gewoonweg een heel goed plan'

Amstelveen – Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen week akkoord ging met de bouw van 160 woningen en een nieuwe school aan Landtong in de wijk Groenelaan, vindt VVD-raadslid Arjan Gerritsen het onbegrijpelijk dat er ook partijen in de gemeenteraad tegen de voorgestelde herontwikkeling stemden.

Dat meldt de VVD in een persbericht. Daarin stellen de liberalen dat er 160 'betaalbare' woningen worden gebouwd op de plek waar nu verouderde schoolgebouwen staan. De partij noemt het Landtong-plan ‘een mooie kwaliteitsimpuls voor het gebied, waar kinderen een nieuwe moderne school geboden kan worden en woningzoekenden een betaalbare woning'. 

Middelduur

De VVD meldt dat er 84 middeldure huurwoningen in het lage middensegment en 76 middeldure koopwoningen gebouwd. Volgens de VVD zijn de woningen geschikt voor voor starters, jonge gezinnen of doorstromende ouderen.  'De woningen binnen het project bestaan voor het grootste deel uit appartementen in het betaalbare (lage middeldure) koop- en huursegment. Maar toch is dat voor bepaalde partijen in de gemeenteraad reden om tegen het voorstel te stemmen in de laatste gemeenteraadsvergadering. ‘En dat is eigenlijk onbegrijpelijk', stelt raadslid Arjen Gerritsen.

'Gratis bestaat niet'

Hij wijst erop dat maatschappelijk vastgoed, waar onderwijshuisvesting ook onder valt,  zichzelf niet terugverdiend: 'Het kost veel geld.. Met andere woorden: gratis bestaat niet; hoewel partijen als GroenLinks daar anders over denken. In een tijd van hoge grond- en materiaalprijzen, woningtekort en een naderende economische crisis, is het voorliggende plan met onderwijshuisvesting én betaalbare woningen gewoonweg een heel goed plan.'


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:11

Amstelveen van voorheen (257)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 257 een oude foto van kaasboerderij Clara Maria aan aan de Bovenkerkerweg 106.

Rubriek: Nog even geduld a.u.b! gisteren 11:42

Nog even geduld a.u.b! (Project A9, Aflevering 5)

Amstelveen  - In de rubriek 'Nog even geduld a.u.b.!' volgt AmstelveenZ.nl de ontwikkelingen rond het grootste infrastructurele bouwproject van Amstelveen: de verdieping en verbreding van de A9 dwars door de gemeente. De werkzaamheden op diverse locaties zijn omvangrijk.

Algemeen 24 jul. 2021 12:14

Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

112 23 jul. 2021 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.