Arjan Gerritsen (VVD)

VVD begrijpt tegenstemmers nieuwbouwproject Landtong niet: 'Gewoonweg een heel goed plan'

Amstelveen – Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen week akkoord ging met de bouw van 160 woningen en een nieuwe school aan Landtong in de wijk Groenelaan, vindt VVD-raadslid Arjan Gerritsen het onbegrijpelijk dat er ook partijen in de gemeenteraad tegen de voorgestelde herontwikkeling stemden.

Dat meldt de VVD in een persbericht. Daarin stellen de liberalen dat er 160 'betaalbare' woningen worden gebouwd op de plek waar nu verouderde schoolgebouwen staan. De partij noemt het Landtong-plan ‘een mooie kwaliteitsimpuls voor het gebied, waar kinderen een nieuwe moderne school geboden kan worden en woningzoekenden een betaalbare woning'. 

Middelduur

De VVD meldt dat er 84 middeldure huurwoningen in het lage middensegment en 76 middeldure koopwoningen gebouwd. Volgens de VVD zijn de woningen geschikt voor voor starters, jonge gezinnen of doorstromende ouderen.  'De woningen binnen het project bestaan voor het grootste deel uit appartementen in het betaalbare (lage middeldure) koop- en huursegment. Maar toch is dat voor bepaalde partijen in de gemeenteraad reden om tegen het voorstel te stemmen in de laatste gemeenteraadsvergadering. ‘En dat is eigenlijk onbegrijpelijk', stelt raadslid Arjen Gerritsen.

'Gratis bestaat niet'

Hij wijst erop dat maatschappelijk vastgoed, waar onderwijshuisvesting ook onder valt,  zichzelf niet terugverdiend: 'Het kost veel geld.. Met andere woorden: gratis bestaat niet; hoewel partijen als GroenLinks daar anders over denken. In een tijd van hoge grond- en materiaalprijzen, woningtekort en een naderende economische crisis, is het voorliggende plan met onderwijshuisvesting én betaalbare woningen gewoonweg een heel goed plan.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.