Mark Rutte bij een eerder bezoek aan Amstelveen

VVD blijft (veruit) grootste in Amstelveen; BBB neemt plaats in achter D66, GL en PvdA

Amstelveen - Veel Amstelveners hebben tijdens de Provinciale Staten Verkiezingen 2023 op de VVD gestemd. BBB, de grote winnaar in veel gemeentes, kwam in Amstelveen minder uit de bus, maar scoorde zeker niet slecht met bijna tien procent van de stemmen.

Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen op gemeenteniveau. De VVD was in Amstelveen goed voor 17,5 procent van de stemmen. Meer dan zesduizend Amstelveners stemden op de VVD. De partij leverde wel in ten opzichte van 4 jaar geleden, toen de traditiegetrouw grootste partij van Amstelveen 19,5 procent van de stemmen kreeg.

De BBB kreeg in Amstelveen volgens de voorlopige telling 3300 stemmen (9,48 procent). Zowel D66, GroenLinks als de PvdA kregen meer stemmen van Amstelveners. FvD en het CDA moesten in Amstelveen flink inleveren ten opzichte van 2019.

BEKIJK HIER DE VOORLOPIGE VERKIEZINGSUITSLAGEN (PS)


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.