De afgelopen weken stond het centrum in het teken van Winter Village (Beeld: BS)

VVD kraakt Stadshart Amstelveen: ‘Kwaliteit gaat hard achteruit, nu ingrijpen’

Amstelveen - ‘De kwaliteit van het centrum gaat hard achteruit en het wordt nu tijd om in te grijpen.’ Dat zegt de lokale VVD over Stadshart Amstelveen. Volgens de partij is er sprake van achteruitloop in sfeer, winkelaanbod en het ontbreken van groen. De partij noemt het een 'zorgelijke ontwikkeling' en wil snel concrete plannen zien.

Bezoekers, ondernemers en bewoners zouden zich volgens de VVD steeds minder thuis voelen in het centrum, terwijl het Stadshart het bruisende centrum van Amstelveen zou moeten zijn.

Nu of nooit

De Amstelveense VVD vindt het de hoogste tijd voor duidelijkheid en concrete plannen. VVD-raadslid Jet Smit: ‘We weten dat er ook nu weer veel gesprekken door het College worden gevoerd met de belanghebbenden in het Stadshart, net zoals vier jaar geleden, maar wij denken dat het echt wel tijd wordt om zaken concreet te maken, het wordt zo langzamerhand ‘nu-of-nooit’.

Raadslid Jet Smit in het Stadshart vvd.jpg
VVD-raadslid Jet Smit op het Stadsplein.

Stevig opknappen

De VVD wijst ook naar winkelcentrumeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield: ‘De eigenaar van het grootste deel van het winkelcentrum heeft een eigen verantwoordelijkheid om het Stadshart stevig op te knappen en te moderniseren.’ Volgens de VVD moet het voor ondernemers op verschillende manieren aantrekkelijker gemaakt worden om te willen en kunnen ondernemen in het Stadshart. 'Een gunstig ondernemersklimaat in het Stadshart ligt aan de basis van het herstel en succes van het centrum.'

'Regeren is vooruitzien'

Smit: ‘Laat partijen komen met duidelijke conceptvoorstellen, dan kunnen we daarna met z’n allen kijken in hoeverre we als gemeente kunnen faciliteren en bij kunnen dragen aan de randvoorwaarden. De economische situatie is niet optimaal, dat realiseert de VVD zich terdege, maar regeren is vooruitzien en nu op je handen blijven zitten is geen optie.'

Bioscoop

De VVD gaart ook in op de bioscoop die aan het Stadsplein moet komen. 'Pathé heeft  helaas op de pauzeknop gedrukt en heeft de komst van een nieuwe bioscoop met een jaar heeft uitgesteld. De VVD gaat er van uit dat dit niet tot afstel gaat leiden, maar roept het college op voor de zekerheid te werken aan alternatieve plannen voor de cultuurstrip, graag het komend half jaar. Een nieuwe bioscoop zal ongetwijfeld een impuls gaan geven aan de levendigheid van het Stadshart, maar er zijn nog veel meer zaken die aangepakt moeten worden.

Voor de zomervakantie

De VVD roept het College van B en W op om zo snel mogelijk richting te bepalen mbt de toekomst van het Stadshart en voor de zomervakantie dit jaar te komen met concrete voorstellen


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport vandaag 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.

Algemeen vandaag 13:00

Amstelveense leerlingen Bomenschool verplanten 100 bomen tijdens Nationale Boomfeestdag

Amstelveen - Op de Amstelveense Bomenschool zijn in de afgelopen drie jaar al ruim 1500 bomen geplant en verzorgd door enthousiaste leerlingen van verschillende basisscholen in Amstelveen. Nu een deel van deze jonge bomen zich in recordtempo ontwikkelt, gaan kinderen dit najaar 100 bomen verplanten tijdens de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023. Wethouder Floor Gordon bracht onlangs een bezoek aan de Bomenschool aan Langs de Akker.  

Algemeen vandaag 12:00

Bezoek verschillende workshops tijdens de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op 7 oktober

Amstelveen - Tijdens de Doe-het-duurzaam markt op zaterdag 7 oktober 2023 in het Noorddamcentrum zijn er diverse marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende presentaties en workshops gegeven.