De afgelopen weken stond het centrum in het teken van Winter Village (Beeld: BS)

VVD kraakt Stadshart Amstelveen: ‘Kwaliteit gaat hard achteruit, nu ingrijpen’

Amstelveen - ‘De kwaliteit van het centrum gaat hard achteruit en het wordt nu tijd om in te grijpen.’ Dat zegt de lokale VVD over Stadshart Amstelveen. Volgens de partij is er sprake van achteruitloop in sfeer, winkelaanbod en het ontbreken van groen. De partij noemt het een 'zorgelijke ontwikkeling' en wil snel concrete plannen zien.

Bezoekers, ondernemers en bewoners zouden zich volgens de VVD steeds minder thuis voelen in het centrum, terwijl het Stadshart het bruisende centrum van Amstelveen zou moeten zijn.

Nu of nooit

De Amstelveense VVD vindt het de hoogste tijd voor duidelijkheid en concrete plannen. VVD-raadslid Jet Smit: ‘We weten dat er ook nu weer veel gesprekken door het College worden gevoerd met de belanghebbenden in het Stadshart, net zoals vier jaar geleden, maar wij denken dat het echt wel tijd wordt om zaken concreet te maken, het wordt zo langzamerhand ‘nu-of-nooit’.

Raadslid Jet Smit in het Stadshart vvd.jpg
VVD-raadslid Jet Smit op het Stadsplein.

Stevig opknappen

De VVD wijst ook naar winkelcentrumeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield: ‘De eigenaar van het grootste deel van het winkelcentrum heeft een eigen verantwoordelijkheid om het Stadshart stevig op te knappen en te moderniseren.’ Volgens de VVD moet het voor ondernemers op verschillende manieren aantrekkelijker gemaakt worden om te willen en kunnen ondernemen in het Stadshart. 'Een gunstig ondernemersklimaat in het Stadshart ligt aan de basis van het herstel en succes van het centrum.'

'Regeren is vooruitzien'

Smit: ‘Laat partijen komen met duidelijke conceptvoorstellen, dan kunnen we daarna met z’n allen kijken in hoeverre we als gemeente kunnen faciliteren en bij kunnen dragen aan de randvoorwaarden. De economische situatie is niet optimaal, dat realiseert de VVD zich terdege, maar regeren is vooruitzien en nu op je handen blijven zitten is geen optie.'

Bioscoop

De VVD gaart ook in op de bioscoop die aan het Stadsplein moet komen. 'Pathé heeft  helaas op de pauzeknop gedrukt en heeft de komst van een nieuwe bioscoop met een jaar heeft uitgesteld. De VVD gaat er van uit dat dit niet tot afstel gaat leiden, maar roept het college op voor de zekerheid te werken aan alternatieve plannen voor de cultuurstrip, graag het komend half jaar. Een nieuwe bioscoop zal ongetwijfeld een impuls gaan geven aan de levendigheid van het Stadshart, maar er zijn nog veel meer zaken die aangepakt moeten worden.

Voor de zomervakantie

De VVD roept het College van B en W op om zo snel mogelijk richting te bepalen mbt de toekomst van het Stadshart en voor de zomervakantie dit jaar te komen met concrete voorstellen


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn gisteren 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur gisteren 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.