Bovenkerkerpolder

VVD ook grootste bij waterschapsverkiezingen Amstelveen; gevolgd door PvdA, WN en BBB

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft de voolopige uitslagen van de Waterschapsverkiezingen 2023 bekend gemaakt. Net als bij de Provinciale Staten was voor Amstelveners de VVD de populairste partij, zowel in waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) als in Waterschap Rijnland. Beide waterschappen liggen gedeeltelijk in Amstelveen.

Amstel Gooi en Vecht

De VVD behaalde in AGV 18,4 procent van de stemmen, de PvdA 17,3 procent, Water Natuurlijk (samenwerking D66/GL en Volt) 16,9 procent en de BBB 12,9 procent. Ook de Partij van de Dieren bond veel Amstelveense stemmers aan zich met 10 procent van de stemmen.

Het opkomstperecentage voor AGV was aanzienlijk lager dan vier jaar geleden: 41,8 procent tegen 51,7 procent.

Rijnland

Een relatief klein deel van de Amstelveners stemde voor het waterschap Rijnland: ook daar bleek de VVD de grootste met 19 procent van de stemmen. Water Natuurlijk bezet hier de tweede plek met 17,9 procent van de stemmen, gevolgd door de PvdA met 15,2 procent. De Partij voor de Dieren behaalde 13,9 procent van de stemmen. Daarna komt BBB met 10,9 procent van de stemmen.

Het opkomstpercentage voor Rijnland bedroeg 57,9 procent, iets lager dan vier jaar geleden.

BEKIJK HIER DE AMSTELVEENSE UITSLAGEN
WATERSCHAPSVERKIEZINGEN 2023


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.