Bovenkerkerpolder

VVD ook grootste bij waterschapsverkiezingen Amstelveen; gevolgd door PvdA, WN en BBB

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft de voolopige uitslagen van de Waterschapsverkiezingen 2023 bekend gemaakt. Net als bij de Provinciale Staten was voor Amstelveners de VVD de populairste partij, zowel in waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) als in Waterschap Rijnland. Beide waterschappen liggen gedeeltelijk in Amstelveen.

Amstel Gooi en Vecht

De VVD behaalde in AGV 18,4 procent van de stemmen, de PvdA 17,3 procent, Water Natuurlijk (samenwerking D66/GL en Volt) 16,9 procent en de BBB 12,9 procent. Ook de Partij van de Dieren bond veel Amstelveense stemmers aan zich met 10 procent van de stemmen.

Het opkomstperecentage voor AGV was aanzienlijk lager dan vier jaar geleden: 41,8 procent tegen 51,7 procent.

Rijnland

Een relatief klein deel van de Amstelveners stemde voor het waterschap Rijnland: ook daar bleek de VVD de grootste met 19 procent van de stemmen. Water Natuurlijk bezet hier de tweede plek met 17,9 procent van de stemmen, gevolgd door de PvdA met 15,2 procent. De Partij voor de Dieren behaalde 13,9 procent van de stemmen. Daarna komt BBB met 10,9 procent van de stemmen.

Het opkomstpercentage voor Rijnland bedroeg 57,9 procent, iets lager dan vier jaar geleden.

BEKIJK HIER DE AMSTELVEENSE UITSLAGEN
WATERSCHAPSVERKIEZINGEN 2023


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (380)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 380 een oude foto van het binnenplein van winkelcentrum Groenhof.

Algemeen 8 dec. 2023 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.