VVD woordvoerder veiligheid en openbare orde Benjamin Smalhout (rechts) heeft contact gemaakt met een slachtoffer van een auto-inbraak Jacinta van den Heuvel. [VVD]

VVD wil einde auto-inbraken in Amstelveen

AMSTEVEEN – De laatste maanden is er in veel auto’s ingebroken. De VVD wil er alles aan doen om een einde te maken aan de auto-inbraken.

De gemeente scoort hoog op veiligheid. Uit de landelijke veiligheidsmonitor blijkt dat Amstelveen een van de veiligste middelgrote gemeenten is van Nederland. Het aantal auto-inbraken is in 2017 zelfs met bijna 40 procent gedaald. De VVD meldt in een persbericht dat de partij daar zeer content mee is. De afgelopen maanden is er daarentegen weer een groeiend aantal meldingen geweest over auto-inbraken. Veel Amstelveners zijn slachtoffer en hebben genoeg van dit soort praktijken.

De VVD in de maatschappij

Afgelopen week heeft de VVD contact gezocht met een slachtoffer van een auto-inbraak, Jacinta van den Heuvel. Jacinta is werkzaam voor een groot bedrijf en is met haar gezin ruim tien jaar woonachtig in Amstelveen. Haar auto parkeert zij steevast in de straat voor haar woning. Toen zij op een werkdag in haar auto wilde stappen, constateerde zij dat haar autoruit was ingeslagen.  Zowel het stuur als de airbag waren ontvreemd.

Plan van aanpak

De VVD wil paal en perk stellen aan het groeiend aantal auto-inbraken. Het is van groot belang dat Amstelveners zorgeloos kunnen werken, wonen en leven. VVD woordvoerder veiligheid en openbare orde Benjamin Smalhout zal in de commissie ABM van 5 juli aanstaande daarom vragen stellen over de toename van het aantal auto-inbraken. Verder gaat de VVD-fractie werken aan een plan van aanpak om een einde te maken aan de groeiende inbraakgolf.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.