Het team van Wagenaar
Advertorial Winkels

Wagenaar: de specialist in wild & gevogelte

Zo’n 55 jaar geleden opende Opa Wagenaar een kwaliteitspoelier voor wild en gevogelte in de wijk Keizer Karelpark. En anno 2019 kun je op dezelfde locatie nog steeds terecht voor allerhande ambachtelijke artikelen. ‘We gaan voor verse producten, puur uit de natuur’, aldus een van de eigenaressen.

Aan het roer van de poelier staan sinds 2014 de dochters van Jan Wagenaar, de tweelingzussen Patty en Joyce. Patty werkte al jaren in het bedrijf en wilde de zaak graag van haar vader overnemen. ‘Maar ik wilde dit niet alleen doen. En gelukkig was mijn zus ook enthousiast. We vullen elkaar perfect aan’, legt Patty uit.

Bewuste keuze

We worden ons steeds bewuster van wat we eten. ‘En dat vind ik helemaal terecht’, stelt Patty. ‘Wij kiezen om die reden bijvoorbeeld heel bewust voor specifieke kippen uit Frankrijk. Deze kippen hebben in een ruim gebied geleefd en hebben genoeg binnen en buiten kunnen scharrelen. We zijn er zelf geweest en hebben gezien dat de kippen daar echt veel leefruimte en een goed leven hebben gehad.’ Daarnaast komt veel wild & gevogelte rechtstreeks bij Nederlandse jagers vandaan.

Traiteur

Op deze plek aan de Lindelaan kun je ook terecht voor een uitgebreid traiteur-assortiment. ‘Wij maken dagelijks veel exclusieve gerechten. Deze bereiden wij vrijwel allemaal zelf waardoor minder toevoegingen nodig zijn  en we gebruiken de beste producten. Van Coq auvin van de Franse Noir kip tot aan de lekkerste ragouts en rollades. Ons specialiteiten met de kerst zijn toch wel de ontbeende en gevulde parelhoenen en boutjes en de ontbeende gevulde kalkoenen’, legt Joyce uit.

Feestdagen

Ook voor de feestdagen ben je hier aan het juiste adres. ‘Van hertenrug(filet) tot fazant. Maar ook veel ander vlees en gevogelte. Sinds 5 december kun je alvast jouw bestelling voor de feestdagen aan ons doorgeven, in de winkel of via de webshop.’

Fijn voordeel; niet alle producten vergen een lange bereidingstijd. Het team van de poelier zorgt er namelijk voor dat veel producten enkel nog even au-bain-marie opgewarmd hoeven te worden. ‘Door dit proces gaan sappen niet verloren. En de producten die een krokant korstje nodig hebben, die kunnen daarna nog even de oven in. Zo zet je in een mum van tijd heerlijke gangen op tafel.’

Een ander fijn voordeel is dat het bij de poelier, ondanks de drukke feestdagen, niet druk aanvoelt. ‘We hebben in deze hectische dagen een extra kraampje naast de winkel. Hier kun je alle bestelde producten ophalen en heb je dus geen last van lange wachtrijen.’

Kortom; reden genoeg om de producten voor jouw kerstmenu hier te bestellen. Dat kan sinds kort ook online. En parkeren voor de deur is gratis. ‘We wensen je alvast fijne feestdagen en een gelukkig, smakelijk en gezond 2020!’, eindigen de dames. De poelier staat alle dagen in december voor je klaar (met uitzondering van de zondagen en maandag 30 december).

Informatie

Traiteur Wagenaar Poelier | Lindelaan 313 | Telefoon 020 641 55 77 | www.wagenaarpoelier.nl | info@wagenaarpoelier.nl

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine, December 2019]


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.