Het team van Wagenaar
Advertorial Winkels

Wagenaar: de specialist in wild & gevogelte

Zo’n 55 jaar geleden opende Opa Wagenaar een kwaliteitspoelier voor wild en gevogelte in de wijk Keizer Karelpark. En anno 2019 kun je op dezelfde locatie nog steeds terecht voor allerhande ambachtelijke artikelen. ‘We gaan voor verse producten, puur uit de natuur’, aldus een van de eigenaressen.

Aan het roer van de poelier staan sinds 2014 de dochters van Jan Wagenaar, de tweelingzussen Patty en Joyce. Patty werkte al jaren in het bedrijf en wilde de zaak graag van haar vader overnemen. ‘Maar ik wilde dit niet alleen doen. En gelukkig was mijn zus ook enthousiast. We vullen elkaar perfect aan’, legt Patty uit.

Bewuste keuze

We worden ons steeds bewuster van wat we eten. ‘En dat vind ik helemaal terecht’, stelt Patty. ‘Wij kiezen om die reden bijvoorbeeld heel bewust voor specifieke kippen uit Frankrijk. Deze kippen hebben in een ruim gebied geleefd en hebben genoeg binnen en buiten kunnen scharrelen. We zijn er zelf geweest en hebben gezien dat de kippen daar echt veel leefruimte en een goed leven hebben gehad.’ Daarnaast komt veel wild & gevogelte rechtstreeks bij Nederlandse jagers vandaan.

Traiteur

Op deze plek aan de Lindelaan kun je ook terecht voor een uitgebreid traiteur-assortiment. ‘Wij maken dagelijks veel exclusieve gerechten. Deze bereiden wij vrijwel allemaal zelf waardoor minder toevoegingen nodig zijn  en we gebruiken de beste producten. Van Coq auvin van de Franse Noir kip tot aan de lekkerste ragouts en rollades. Ons specialiteiten met de kerst zijn toch wel de ontbeende en gevulde parelhoenen en boutjes en de ontbeende gevulde kalkoenen’, legt Joyce uit.

Feestdagen

Ook voor de feestdagen ben je hier aan het juiste adres. ‘Van hertenrug(filet) tot fazant. Maar ook veel ander vlees en gevogelte. Sinds 5 december kun je alvast jouw bestelling voor de feestdagen aan ons doorgeven, in de winkel of via de webshop.’

Fijn voordeel; niet alle producten vergen een lange bereidingstijd. Het team van de poelier zorgt er namelijk voor dat veel producten enkel nog even au-bain-marie opgewarmd hoeven te worden. ‘Door dit proces gaan sappen niet verloren. En de producten die een krokant korstje nodig hebben, die kunnen daarna nog even de oven in. Zo zet je in een mum van tijd heerlijke gangen op tafel.’

Een ander fijn voordeel is dat het bij de poelier, ondanks de drukke feestdagen, niet druk aanvoelt. ‘We hebben in deze hectische dagen een extra kraampje naast de winkel. Hier kun je alle bestelde producten ophalen en heb je dus geen last van lange wachtrijen.’

Kortom; reden genoeg om de producten voor jouw kerstmenu hier te bestellen. Dat kan sinds kort ook online. En parkeren voor de deur is gratis. ‘We wensen je alvast fijne feestdagen en een gelukkig, smakelijk en gezond 2020!’, eindigen de dames. De poelier staat alle dagen in december voor je klaar (met uitzondering van de zondagen en maandag 30 december).

Informatie

Traiteur Wagenaar Poelier | Lindelaan 313 | Telefoon 020 641 55 77 | www.wagenaarpoelier.nl | info@wagenaarpoelier.nl

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine, December 2019]


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.