Wandelliefhebbers opgelet: Elfparkentocht Amstelveen bijna van start

Amstelveen - Amstelveen Sport houdt tussen 17 januari en 17 februari 2022 een Elfparkentocht, waarbij wandelaars elf wandelingen van elk drie kwartier kunnen afleggen. Wandelaars die alle wandelroutes lopen en een volle stempelkaart inleveren, verdienen een uniek Elfparkentocht-kruisje.

De Elfparkentocht is geinspireerd op de Elfstedentocht, die 25 jaar geleden voor het laatst werd verreden: ‘De Elfparkentocht in Amstelveen staat deze winter in het teken van de Elfstedentocht. De wandelaars wandelen 11 keer een winterwandeling van ongeveer drie kwartier,' meldt Amstelveen Sport.

Na afloop van de wandeling kunnen deelnemers een stempel voor op de stempelkaart (hier te downloaden) ophalen bij één van de drie stempelposten aan de Van der Hooplaan. Als de stempelkaart vol is, dan kan deze vanaf 8 februari ingeleverd worden bij AmstelveenSport aan de Sportlaan 25. Dan ontvangt de wandelaar een uniek Elfparkentocht-kruisje'.

Vanwege de corona-maatregelen dienen wandelaars de parkwandelingen zelfstandig te maken. Binnen de huidige coronaregels is het toegestaan met z'n tweeën buiten te wandelen op 1,5 meter afstand. Afspreken met een wandelmaatje kan eventueel via de besloten Facebookgroep: AmstelveenWandelt (zie hier).

Startlocaties

Er zijn uiteraard elf startlocaties, waar wandelaars de wandeltochten kunnen aanvangen (let op: deze locaties zijn niet altijd open).

 • Westend, Westwijkplein 3
 • Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1
 • Openlucht theater, De Ruwiellaan 20
 • MOC, Lindelaan 75
 • Het Pluspunt, Smeenklaan 1
 • VOKA gebouw, Vierlingsbeeklaan 24
 • Ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3
 • Oude Dorp, Kastanjelaan 21
 • Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10
 • Gemeentehuis, Laan Nieuwer Amstel 1
 • De Bolder, Groenhof 140

Stempelkaart

De stempelkaart kan worden gedownload via de website van AmstelveenSport. https://amstelveensport.nl/11-parkentocht/. Deelnemers die de stempelkaart niet zelf kunnen printen, kunnen er 1 ophalen bij 1 van de 3 stempelposten aan de Van der Hooplaan.

Stempelposten

Aan het eind van een wandeling kunnen stempels bij een van de drie stempelposten aan de Van der Hooplaan worden gehaald. Dit zijn:

 • Slager Fred van Ingen
 • Groenteman Bos
 • Bakker Renzema

NB: Volle stempelkaarten kunnen vanaf 8 februari 2022 worden ingeleverd bij AmstelveenSport aan de Sportlaan 25. Zij ontvangen dan het Elfparkentocht-kruisje.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen via beweegcoach Mieke Regelink: (m.regelink@amstelveensport.nl), telefoon 088 - 8585104. Kijk ook op www.amstelveensport.nl

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 14:14

Mogelijk opnieuw uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen voert de komende 2,5 week nieuwe parkeerdrukmetingen uit in een aantal gebieden die grenzen aan wijken waar nu al betaald parkeren geldt. Als blijkt dat de parkeerdruk te hoog is kan ook in deze gebieden betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd. 

Wonen vandaag 13:00

Thuis bij André en Annemieke

Amstelveen - Waarom voelt iemand zich thuis in zijn woon- of werkomgeving? In een reeks artikelen spreken we met Amstelveners in hun eigen interieurs. In dit eerste artikel zijn we welkom in de prachtige stadsvilla van André en Annemieke.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.