Wandelliefhebbers opgelet: Elfparkentocht Amstelveen bijna van start

Amstelveen - Amstelveen Sport houdt tussen 17 januari en 17 februari 2022 een Elfparkentocht, waarbij wandelaars elf wandelingen van elk drie kwartier kunnen afleggen. Wandelaars die alle wandelroutes lopen en een volle stempelkaart inleveren, verdienen een uniek Elfparkentocht-kruisje.

De Elfparkentocht is geinspireerd op de Elfstedentocht, die 25 jaar geleden voor het laatst werd verreden: ‘De Elfparkentocht in Amstelveen staat deze winter in het teken van de Elfstedentocht. De wandelaars wandelen 11 keer een winterwandeling van ongeveer drie kwartier,' meldt Amstelveen Sport.

Na afloop van de wandeling kunnen deelnemers een stempel voor op de stempelkaart (hier te downloaden) ophalen bij één van de drie stempelposten aan de Van der Hooplaan. Als de stempelkaart vol is, dan kan deze vanaf 8 februari ingeleverd worden bij AmstelveenSport aan de Sportlaan 25. Dan ontvangt de wandelaar een uniek Elfparkentocht-kruisje'.

Vanwege de corona-maatregelen dienen wandelaars de parkwandelingen zelfstandig te maken. Binnen de huidige coronaregels is het toegestaan met z'n tweeën buiten te wandelen op 1,5 meter afstand. Afspreken met een wandelmaatje kan eventueel via de besloten Facebookgroep: AmstelveenWandelt (zie hier).

Startlocaties

Er zijn uiteraard elf startlocaties, waar wandelaars de wandeltochten kunnen aanvangen (let op: deze locaties zijn niet altijd open).

  • Westend, Westwijkplein 3
  • Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1
  • Openlucht theater, De Ruwiellaan 20
  • MOC, Lindelaan 75
  • Het Pluspunt, Smeenklaan 1
  • VOKA gebouw, Vierlingsbeeklaan 24
  • Ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3
  • Oude Dorp, Kastanjelaan 21
  • Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10
  • Gemeentehuis, Laan Nieuwer Amstel 1
  • De Bolder, Groenhof 140

Stempelkaart

De stempelkaart kan worden gedownload via de website van AmstelveenSport. https://amstelveensport.nl/11-parkentocht/. Deelnemers die de stempelkaart niet zelf kunnen printen, kunnen er 1 ophalen bij 1 van de 3 stempelposten aan de Van der Hooplaan.

Stempelposten

Aan het eind van een wandeling kunnen stempels bij een van de drie stempelposten aan de Van der Hooplaan worden gehaald. Dit zijn:

  • Slager Fred van Ingen
  • Groenteman Bos
  • Bakker Renzema

NB: Volle stempelkaarten kunnen vanaf 8 februari 2022 worden ingeleverd bij AmstelveenSport aan de Sportlaan 25. Zij ontvangen dan het Elfparkentocht-kruisje.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen via beweegcoach Mieke Regelink: (m.regelink@amstelveensport.nl), telefoon 088 - 8585104. Kijk ook op www.amstelveensport.nl

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.