Politie Amstelveen, Facebook

Wapen-inleveractie bij politiebureau Amstelveen

Amstelveen – Amstelveners die wapens in hun bezit hebben kunnen deze tussen vandaag en zondag zonder gevolgen en anoniem inleveren bij de politie. Amstelveen neemt deel aan de landelijke actie  ‘Van je wapen af zonder straf’  tussen maandag 11 en zondag 17 oktober 2021.

In deze  periode kunnen messen en andere stoot- of slagwapen anoniem ingeleverd worden in een ton die inde hal op het politiebureau aan de Gerard Doulaan 2 in Stadshart Amstelveen, tussen 09.00 en 21.00 uur. 'Het inleveren gebeurt anoniem, je wordt dus niet gestraft voor wapenbezit. De actie is bedoeld om Amstelveen veiliger te maken. Wapens horen niet in onze samenleving thuis,' meldde de burgemeester eerder.

Poppens noemt het belangrijk dat bijvoorbeeld jongeren inzien dat het niet normaal is om een mes te dragen. 'Daarom doet Amstelveen aan de landelijke actie mee. Een veilige stad begint bij veilig opgroeien,' zegt Poppens.

Vuurwapens straffeloos inleveren

Ook vuurwapens kunnen straffeloos worden ingeleverd, maar daarvoor moet wel een afspraak met de politie worden gemaakt via 0900-8844. De politie komt dan in burgerkleding thuis langs om het vuurwapen op te halen. Inwoners die een vuurwapen willen inleveren moeten zich wel kunnen legitimeren.

Meer informatie is ook te vinden op www.dropjeknife.nl


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.