De lokale ondernemer Marco Mulders van Maddox ontving vanmorgen zijn eerste klant

Weer een beetje hoop voor lokale retail-ondernemers

Amstelveen - Met de mogelijkheid tot private shoppen op afspraak hebben diverse retail-ondernemers weer een klein beetje hoop gekregen. 

De lokale mode-ondernemer Marco Mulders van modezaak Maddox in Stadshart Amstelveen is blij dat in ieder geval de pui weer open mag en dat hij klanten op afspraak mag ontvangen. Vanmorgen om 10.00 uur stond zijn eerste afspraak ingepland en hij was niet de enige winkel die weer een beetje mag hopen op wat omzet.

'Iets is beter dan niets,' zegt Mulders, die een keurig koord en incheckbalie heeft gecreeerd. I Ook alle contactberoepen zijn vanaf woensdag 3 maart weer toegestaan. Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen  weer opstarten en dus  ook winkels kunnen op afspraak weer open. De verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels. 

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) liet eerder weten: “Heel goed dat er weer wat mag voor winkels en contactberoepen. Uit gesprekken met ondernemers en brancheorganisaties weet ik dat het water hen aan de lippen staat. Denk voor al aan de Amstelveense ondernemers. Dus shop lokaal, nu het weer kan.”

 

 


Meer nieuws

Wonen gisteren 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen gisteren 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Algemeen gisteren 09:57

Vermiste man uit Amstelveen (23) doodgeschoten aangetroffen in bestelauto: 72-jarige verdachte opgepakt

Amsterdam - De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen in 2021. Het slachtoffer werd op 12 april 2021 overleden aangetroffen in zijn (in Amsterdam inbeslaggenomen) bestelauto. Uit onderzoek blijkt dat de Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.

Algemeen 17 mei 2022 17:27

Doe mee aan het NK Tegelwippen: zo werkt het [Video]

Amstelveen - Amstelveen doet dit jaar opnieuw mee aan het NK Tegelwippen. Om Amstelveners aan te moedigen haalt de gemeente dit jaar tussen mei en oktober op gezette dagen gratis oude tuintegels op, als deze vervangen worden voor groen.