De lokale ondernemer Marco Mulders van Maddox ontving vanmorgen zijn eerste klant

Weer een beetje hoop voor lokale retail-ondernemers

Amstelveen - Met de mogelijkheid tot private shoppen op afspraak hebben diverse retail-ondernemers weer een klein beetje hoop gekregen. 

De lokale mode-ondernemer Marco Mulders van modezaak Maddox in Stadshart Amstelveen is blij dat in ieder geval de pui weer open mag en dat hij klanten op afspraak mag ontvangen. Vanmorgen om 10.00 uur stond zijn eerste afspraak ingepland en hij was niet de enige winkel die weer een beetje mag hopen op wat omzet.

'Iets is beter dan niets,' zegt Mulders, die een keurig koord en incheckbalie heeft gecreeerd. I Ook alle contactberoepen zijn vanaf woensdag 3 maart weer toegestaan. Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen  weer opstarten en dus  ook winkels kunnen op afspraak weer open. De verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels. 

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) liet eerder weten: “Heel goed dat er weer wat mag voor winkels en contactberoepen. Uit gesprekken met ondernemers en brancheorganisaties weet ik dat het water hen aan de lippen staat. Denk voor al aan de Amstelveense ondernemers. Dus shop lokaal, nu het weer kan.”

 

 


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:45

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

Wonen gisteren 13:52

Actie vanuit gemeente Amstelveen: voordelig woning isoleren

Amstelveen - De gemeente start in Amstelveen Zuid in samenwerking met het Energieloket Amstelveen een isolatieactie voor woningeigenaren. De gemeente laat weten dat inwoners tegen scherpe prijzen en gunstige voorwaarden hun woning kunnen laten isoleren doordat wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren.

Verkeer & Vervoer 16 sep. 2021 19:23

Verkeersdrukte rond scholen Sportlaan: Amstelveen overweegt aanpassing schooltijden

Amstelveen - De verkeersveiligheid bij de grote scholen in de omgeving van de Sportlaan is dermate in het geding dat gemeente Amstelveen in overleg is met het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College (HWC) en de International School of Amsterdam over aangepaste starttijden van de scholen.