De lokale ondernemer Marco Mulders van Maddox ontving vanmorgen zijn eerste klant

Weer een beetje hoop voor lokale retail-ondernemers

Amstelveen - Met de mogelijkheid tot private shoppen op afspraak hebben diverse retail-ondernemers weer een klein beetje hoop gekregen. 

De lokale mode-ondernemer Marco Mulders van modezaak Maddox in Stadshart Amstelveen is blij dat in ieder geval de pui weer open mag en dat hij klanten op afspraak mag ontvangen. Vanmorgen om 10.00 uur stond zijn eerste afspraak ingepland en hij was niet de enige winkel die weer een beetje mag hopen op wat omzet.

'Iets is beter dan niets,' zegt Mulders, die een keurig koord en incheckbalie heeft gecreeerd. I Ook alle contactberoepen zijn vanaf woensdag 3 maart weer toegestaan. Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen  weer opstarten en dus  ook winkels kunnen op afspraak weer open. De verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels. 

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) liet eerder weten: “Heel goed dat er weer wat mag voor winkels en contactberoepen. Uit gesprekken met ondernemers en brancheorganisaties weet ik dat het water hen aan de lippen staat. Denk voor al aan de Amstelveense ondernemers. Dus shop lokaal, nu het weer kan.”

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.