Astrid met de verpleegkundigen

Wensvervullingen voor Amstelveense Astrid door wensbank Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen – De Amstelveense Astrid zag twee wensen uitkomen, nadat zij de wensen in de wensbank in de hal van Ziekenhuis Amstelland stopte.

Wensen

'Ik wens dat we samen een leuke dag kunnen meemaken. Mijn familie heeft mij zo ontzettend geholpen en gesteund in de 3 maanden dat ik in het ziekenhuis lag. En voor mezelf en hun maken we een mooie herinnering, ook voor als ik er helaas niet meer ben. Ook wil ik voor het verplegend personeel een mooi bloemstuk om op de afdeling neer te zetten. Ze zitten allemaal in mijn hart. Zo lief zijn ze.'

Astrid Zonderwijk (47) uit Amstelveen stopte deze wensen in de wensbank in de hal van Ziekenhuis Amstelland. Beide wensen zijn inmiddels vervuld.

Astrid nodigde haar familie uit bij haar thuis waarna ze vervolgens doorreden naar Bowlingcentrum De Kegel. Daar werden ze hartelijk ontvangen door Marie-Jose van Ziekenhuis Amstelland, fotograaf Brett Florens en de enthousiaste medewerkers van Bowling De Kegel. Er stond een grote gedekte tafel klaar zodat ze met een volle maag konden gaan bowlen. Fotograaf Brett legde alles vast zodat de familie later kan terugkijken op deze bijzondere avond.

Ook overhandigde Astrid, na een persoonlijk woordje, een grote bos bloemen van Bouquetshop Amstelveen aan de verpleegkundigen van de afdeling oncologie. 'Ik ben zo dankbaar dat mijn wensen zijn vervuld. Wij zijn niet vaak als familie bij elkaar; deze avond is dan ook zo waardevol voor mij en mijn familie. We hebben samen gelachen en gehuild. Ook fijn dat ik de lieve verpleegkundigen in het zonnetje heb kunnen zetten. Ik ben iedereen enorm dankbaar die dit mogelijk heeft gemaakt.'

astrid.jpg

Wensbank Ziekenhuis Amstelland

Sinds begin dit jaar siert de wensbank de hal van Ziekenhuis Amstelland. Dit kunstwerk is ontworpen door ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen en gemaakt door de creatievelingen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in de wensbank achterlaten of online een wens indienen. Periodiek worden door Ziekenhuis Amstelland en WISH3 de mooiste wensen vervuld.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.