Wethouder Floor Gordon [Beeld: Gemeente Amstelveen]

Wethouder Gordon roept op: koop lokaal

Amstelveen – Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) roept Amstelveners op om lokaal te kopen. ‘Inwoners steunen zo niet alleen de plaatselijke winkeliers en horeca, maar ook de gemeenschap en zorgen zo dat de stad aantrekkelijk en in ontwikkeling blijft,’ stelt Gordon.

Om de campagne Koop Lokaal kracht bij te zetten is ook een speciale campagnevideo (klik hier) gemaakt. Gordon meldt dat lokaal kopen altijd een goed idee is 'maar in coronatijd nog nét ietsje meer.’

Lokale economie

Gordon benadrukt dat lokale ondernemers voor werkgelegenheid zorgen en dat lokaal kopen helpt om bestaande banen te behouden voor een vitale economie: 'Samen met ondernemers en brancheorganisaties doet de gemeente Amstelveen wat mogelijk is om de lokale economie te laten doordraaien en de werkgelegenheid op peil te houden.' 

Regelingen en hulp

Zo heeft de gemeente een Ondernemersloket geopend, een actuele site met alle regelingen voor ondernemers, een lokale MKB kredietregeling, 1,5 meter maatregelen subsidie en ondersteunt de gemeente lokale initiatieven, zoals net als vorig jaar een campagne om het te promoten om in de buurt te shoppen bij onze eigen MKB en detailhandel. En te genieten bij de eigen horeca. Binnenkort komt de gemeente met een Stimuleringsfonds voor ondernemers.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:56

Aan tafel met Eus tijdens online evenement Sprankel

Amstelveen - Schrijver en tv-persoonlijkheid Özcan Akyol (Eus) is woensdag 12 mei 2021 te gast bij het gratis bij te wonen online evenement Sprankel vanuit de Amstelveense bibliotheek.

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: per 7 mei flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid.