Wethouders in rolstoel om problemen aan te kaarten

AMSTELVEEN - Wethouders Peter Bot (Ruimtelijke Ordening), Herbert Raat (Zorg) en Jeroen Brandes (Verkeer) hebben dinsdagmiddag bij een schouw met betrekking tot rolstoeltoegankelijkheid in het Stadshart de proef op de som genomen. De heren namen plaats in een rolstoel om zelf te ervaren in hoeverre er sprake is van rolstoelvriendelijkheid.

De aanleiding voor de bijeenkomst was een oproep van mevrouw van Hugten. Zij is zelf rolstoelgebruikster en kaart aan dat sommige stoepen voor haar onbegaanbaar zijn. Begin augustus vroeg zij aandacht voor de situatie van mensen in een rolstoel in het Stadshart en dan vooral rondom de verbouwing van het voormalige V&D-gebouw. Dit was voor de wethouders genoeg reden om samen te komen in het centrum van Amstelveen en de problemen aan den lijve te ondervinden.

Werkzaamheden
De wethouders concludeerden dat er meer aandacht nodig is voor de belangen van rolstoelgebruikers ten tijde van werkzaamheden in de openbare ruimte. Rolstoeltoegankelijkheid moet een belangrijke randvoorwaarde worden in alle gevallen van werk aan de openbare weg.

Belang
Herbert Raat kaart het belang van rolstoeltoegankelijkheid nogmaals aan. "Amstelveen krijgt de komende jaren met nog veel meer grote werkzaamheden te maken. Het belang van rolstoeltoegankelijkheid daarbij heeft niet alleen met verkeer of wijkbeheer te maken. De verschillende afdelingen moeten goed samenwerken om ervoor te zorgen dat ook rolstoelgebruikers zich goed kunnen verplaatsen binnen onze gemeente", aldus de wethouder.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.