Wethouders in rolstoel om problemen aan te kaarten

AMSTELVEEN - Wethouders Peter Bot (Ruimtelijke Ordening), Herbert Raat (Zorg) en Jeroen Brandes (Verkeer) hebben dinsdagmiddag bij een schouw met betrekking tot rolstoeltoegankelijkheid in het Stadshart de proef op de som genomen. De heren namen plaats in een rolstoel om zelf te ervaren in hoeverre er sprake is van rolstoelvriendelijkheid.

De aanleiding voor de bijeenkomst was een oproep van mevrouw van Hugten. Zij is zelf rolstoelgebruikster en kaart aan dat sommige stoepen voor haar onbegaanbaar zijn. Begin augustus vroeg zij aandacht voor de situatie van mensen in een rolstoel in het Stadshart en dan vooral rondom de verbouwing van het voormalige V&D-gebouw. Dit was voor de wethouders genoeg reden om samen te komen in het centrum van Amstelveen en de problemen aan den lijve te ondervinden.

Werkzaamheden
De wethouders concludeerden dat er meer aandacht nodig is voor de belangen van rolstoelgebruikers ten tijde van werkzaamheden in de openbare ruimte. Rolstoeltoegankelijkheid moet een belangrijke randvoorwaarde worden in alle gevallen van werk aan de openbare weg.

Belang
Herbert Raat kaart het belang van rolstoeltoegankelijkheid nogmaals aan. "Amstelveen krijgt de komende jaren met nog veel meer grote werkzaamheden te maken. Het belang van rolstoeltoegankelijkheid daarbij heeft niet alleen met verkeer of wijkbeheer te maken. De verschillende afdelingen moeten goed samenwerken om ervoor te zorgen dat ook rolstoelgebruikers zich goed kunnen verplaatsen binnen onze gemeente", aldus de wethouder.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.