Grand Café All Sports [Archief]

Wethouders over dicht blijven terrassen Brasserie 10 en All Sports: 'Dit is niet uit te leggen'

Amstelveen - Dat de horecazaken Grandcafé All Sports en Brasserie 10 komende woensdag niet zoals andere horecazaken in Amstelveen hun terrassen mogen openen omdat ze bij een sportcomplex liggen, is volgens de Amstelveense wethouders Raat en Gordon niet uit te leggen: het gemeentebestuur staat echter machteloos en doet een oproep aan Tweede Kamerleden en het kabinet.

Gemeente Amstelveen is door de coronawetgeving uit Den Haag met handen en voeten gebonden aan de coronaregels en mag niet lokaal afwijken van het coronabeleid om zo maatwerk te kunnen leveren,

Niemand begrijpt er iets van

Want dat kan namelijk prima als het om de terrassen van Brasserie 10 en Grandcafe All Sports gaat. Beide horecagelegenheden opereren zelfstandig en er is niemand die ook maar iets begrijpt van de verboden heropening van beide terrassen komende woensdag. 'Bespottelijk', 'belachelijk', 'onbegrijpelijk' zijn termen die veelvuldig voorbij komen of zoals horeca-icoon Joop Bohlmeijer (ex Café 1890) het verwoord:'Dit is werkelijk te zot voor woorden'.

Oproep aan Tweede Kamer

Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) heef een dringende oproep gedaan aan zijn partijgenoot in de Tweede Kamer, Thierry Aartsen. 'Graag je hulp', twittert de wethouder met het verzoek om de problematiek samen met D66 en het CDA zo snel mogelijk aan te kaarten bij VWS. Ook Raat kan er met zijn pet niet bij: 'Het zou fantastisch zijn als we als gemeente ruimte krijgen om af te kunnen wijken in dit soort specifieke gevallen, zodat we maatwerk kunnen leveren.' 

'Geen enkel argument'

Ook wethouder Gordon (Economische Zaken, D66) is not amused over de Haagse starheid: Ze kan geen enkel argument bedenken waarom zelfstandige commerciële horeca nabij een sportaccommodatie gesloten moeten blijven. 'Ik heb nooit in de gym of op de golfbaan gestaan, wél gegeten op het terras,' zegt ze. 'Ik maak me er hard voor dat dit kabinetsbesluit wordt herzien!,' zo reageert ze op een artikel van AmstelveenZ.nl vanmorgen.

gordon_raat_terras_brasserie10.jpg
Wethouders Gordon en Raat op het terras van Brasserie 10 in 2019. Beide wethouders hopen op hulp van de Tweede Kamer en het kabinet in de kwestie rond de gesloten terrassen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.