Peter Bruijgom en Thijs Jacobs

Wisseling van de wacht bij Henri Bloem Amstelveen

Amstelveen - Thijs Jacobs, al elf jaar bedrijfsleider van Wijnkoperij Henri Bloem in Amstelveen, heeft de geliefde zaak aan de Amsterdamseweg definitief overgenomen van Peter Bruijgom. Bruijgom gaat zich na bijna een kwart eeuw richten op nieuwe uitdagingen.

Samen met Dennis Moerdijk en een nieuwe parttimer gaat Jacobs het succes van de Wijnkoperij voort zetten en hij heeft er ontzettend veel zin in. Bruijgom stelt dat het geen eenvoudige keuze was om te stoppen als eigenaar.

‘Ik kon deze keuze maken omdat Thijs een groot hart heeft voor de zaak en bovendien een enorme kennis heeft van wijnen. Hij is de juiste opvolger. Hoe leuk en uitdagend ik de winkel nog vind, heb ik besloten wat anders te gaan doen. Er zijn zoveel andere interessante dingen die ik nog wil doen en leren in het leven’, zegt Bruijgom.

Kennis

Peter Bruijgom kwam, nadat hij de Hotelschool had afgerond, al in 1992 in dienst bij Wijnkoperij Henri Bloem, toen in filliaal Utrecht aan de Oudegracht. Daar leerde hij van eigenaar Inno van den Berg ontzettend veel over wijn en alles wat daar mee te maken heeft. ‘Inno was een lopende wijn-encyclopedie die beetje bij beetje al die kennis in mijn hoofd stopte’, zegt Bruijgom.

Amsterdamseweg

Na drie jaar ging Bruijgom, met zijn opgedane wijnkennis en zelfvertrouwen, op zoek naar een eigen winkelpand, in Amstelveen. ‘Ik vond een werkelijk prachtig pand aan de Amsterdamseweg. Geheel onderkelderd en dus perfect voor een wijnhandel’, zegt Bruijgom. ‘Stap voor stap bouwde ik de winkel verder op. Er was direct al behoorlijk aanloop en al snel kon ik het u welbekende trapgat midden in de winkel laten zagen, om de kelder erbij te betrekken. Een ander deel van de kelder werd later de wijnopslag, waar klanten kostbare wijnen kunt opslaan in de nissen met smeedijzeren hekwerken ervoor.’

In 2001 bouwde hij aan de achterkant van het pand een groot magazijn en een proe­flokaal bij. Daar worden diverse cursussen en wijnproeverijen gehouden.

Bedankt

Bruijgom is zijn klanten zeer dankbaar: ‘Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor de jarenlange klandizie, proeverijbezoeken en vaak leuke gesprekken in de winkel. Hopelijk blijven de mensen nog heel lang klant, om samen met Thijs Jacobs en zijn team de mooiste wijnen bij Henri Bloem te ontdekken, om heerlijk van te genieten. Bruijgom blijft onverminderd trots op de zeer gezonde wijnkoperij die hij in 23 jaar opbouwde, met altijd een prachtig assortiment. Maar helemaal loslaten, dat doet Bruijgom ook weer niet. ‘U zult mij zo af en toe - op drukke dagen zoals een vrijdag of zaterdag zeker nog in de winkel aantreffen om even bij te springen!’

Wijnkoperij Henri Bloem | Amsterdamseweg 160 | Telefoon 020 640 26 51 | amstelveen@henribloem.nl | www.henribloem.nl/henri-bloem-amstelveen


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.