Peter Bruijgom en Thijs Jacobs

Wisseling van de wacht bij Henri Bloem Amstelveen

Amstelveen - Thijs Jacobs, al elf jaar bedrijfsleider van Wijnkoperij Henri Bloem in Amstelveen, heeft de geliefde zaak aan de Amsterdamseweg definitief overgenomen van Peter Bruijgom. Bruijgom gaat zich na bijna een kwart eeuw richten op nieuwe uitdagingen.

Samen met Dennis Moerdijk en een nieuwe parttimer gaat Jacobs het succes van de Wijnkoperij voort zetten en hij heeft er ontzettend veel zin in. Bruijgom stelt dat het geen eenvoudige keuze was om te stoppen als eigenaar.

‘Ik kon deze keuze maken omdat Thijs een groot hart heeft voor de zaak en bovendien een enorme kennis heeft van wijnen. Hij is de juiste opvolger. Hoe leuk en uitdagend ik de winkel nog vind, heb ik besloten wat anders te gaan doen. Er zijn zoveel andere interessante dingen die ik nog wil doen en leren in het leven’, zegt Bruijgom.

Kennis

Peter Bruijgom kwam, nadat hij de Hotelschool had afgerond, al in 1992 in dienst bij Wijnkoperij Henri Bloem, toen in filliaal Utrecht aan de Oudegracht. Daar leerde hij van eigenaar Inno van den Berg ontzettend veel over wijn en alles wat daar mee te maken heeft. ‘Inno was een lopende wijn-encyclopedie die beetje bij beetje al die kennis in mijn hoofd stopte’, zegt Bruijgom.

Amsterdamseweg

Na drie jaar ging Bruijgom, met zijn opgedane wijnkennis en zelfvertrouwen, op zoek naar een eigen winkelpand, in Amstelveen. ‘Ik vond een werkelijk prachtig pand aan de Amsterdamseweg. Geheel onderkelderd en dus perfect voor een wijnhandel’, zegt Bruijgom. ‘Stap voor stap bouwde ik de winkel verder op. Er was direct al behoorlijk aanloop en al snel kon ik het u welbekende trapgat midden in de winkel laten zagen, om de kelder erbij te betrekken. Een ander deel van de kelder werd later de wijnopslag, waar klanten kostbare wijnen kunt opslaan in de nissen met smeedijzeren hekwerken ervoor.’

In 2001 bouwde hij aan de achterkant van het pand een groot magazijn en een proe­flokaal bij. Daar worden diverse cursussen en wijnproeverijen gehouden.

Bedankt

Bruijgom is zijn klanten zeer dankbaar: ‘Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor de jarenlange klandizie, proeverijbezoeken en vaak leuke gesprekken in de winkel. Hopelijk blijven de mensen nog heel lang klant, om samen met Thijs Jacobs en zijn team de mooiste wijnen bij Henri Bloem te ontdekken, om heerlijk van te genieten. Bruijgom blijft onverminderd trots op de zeer gezonde wijnkoperij die hij in 23 jaar opbouwde, met altijd een prachtig assortiment. Maar helemaal loslaten, dat doet Bruijgom ook weer niet. ‘U zult mij zo af en toe - op drukke dagen zoals een vrijdag of zaterdag zeker nog in de winkel aantreffen om even bij te springen!’

Wijnkoperij Henri Bloem | Amsterdamseweg 160 | Telefoon 020 640 26 51 | amstelveen@henribloem.nl | www.henribloem.nl/henri-bloem-amstelveen


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.  

Horeca gisteren 19:13

Amstelveense horeca bijeen: op naar betere tijden

Amstelveen - Een tamelijk unieke bijeenkomst bij Grand Café All Sports aan de Van der Hooplaan maandagavond: tal van bekende Amstelveense horeca-uitbaters kwamen aan het einde van de dag bijeen voor een praatje en een borrel.