Foto credits: Stichting Rolstoeldansen Nederland

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.

Stichting Rolstoeldansen Nederland

Er zijn wedstrijden in alle klassen en categorieën. Zo wordt er gedanst in de categorieën combi-dans (een rolstoelgebruiker danst met een staande partner), duo-dans (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) standard en latin en freestyle single. Zeven internationaal gerenommeerde juryleden beoordelen wie de kunst van het rolstoeldansen het best beheersen. De organisatie is in handen van Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) en partners.

Van Cuijk naar Amstelveen

Tweeëndertig jaar lang was rond Pasen Cuijk het toneel van de World Para Dance Sport International Competition. Corrie van Hugten, voorzitter van de SRN en woonachtig in Amstelveen, heeft dit grootse rolstoeldansenevenement naar Amstelveen gehaald. Corrie legt uit: 'Het evenement kon niet langer in Cuijk georganiseerd worden, veel dansers benaderden de Stichting Rolstoeldansen Nederland met de vraag of er in het Paasweekend toch een wedstrijd zou zijn. Er stond een werkgroep op om de World Para Dance Sport International Competition elders te organiseren. Ik heb vervolgens contact gezocht met de directeur van AmstelveenSport, Heleen van Ketwich-Verschuur en vroeg haar of we het in Amstelveen konden organiseren. Het antwoord was volmondig ‘ja’ en hierdoor kan deze prachtige wedstrijd dit jaar in sporthal De Meerkamp gehouden worden.'

Paasweekend

Vrijdag 7 april start het rolstoeldansevenement om 14.00 uur met ruim 60 presentaties in de verschillende categorieën freestyle (single, duo en combi). Zaterdag 8 en zondag 9 april is de Dutch Open en World Para Dance International Competition in duo, combi, single woman /men vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook wordt gedurende deze dagen een WPDS demonstratiewedstrijd Powerchair georganiseerd.

Toegangskaarten en meer informatie over de 2023 World Para Dance Sport International Competition op: www.dutchparadance.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'