Fotocredits: Stichting Rolstoeldansen Nederland

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.

Stichting Rolstoeldansen Nederland

Er zijn wedstrijden in alle klassen en categorieën. Zo wordt er gedanst in de categorieën combi-dans (een rolstoelgebruiker danst met een staande partner), duo-dans (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) standard en latin en freestyle single. Zeven internationaal gerenommeerde juryleden beoordelen wie de kunst van het rolstoeldansen het best beheersen. De organisatie is in handen van Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) en partners.

Van Cuijk naar Amstelveen

Tweeëndertig jaar lang was rond Pasen Cuijk het toneel van de World Para Dance Sport International Competition. Corrie van Hugten, voorzitter van de SRN en woonachtig in Amstelveen, heeft dit grootse rolstoeldansenevenement naar Amstelveen gehaald. Corrie legt uit: 'Het evenement kon niet langer in Cuijk georganiseerd worden, veel dansers benaderden de Stichting Rolstoeldansen Nederland met de vraag of er in het Paasweekend toch een wedstrijd zou zijn. Er stond een werkgroep op om de World Para Dance Sport International Competition elders te organiseren. Ik heb vervolgens contact gezocht met de directeur van AmstelveenSport, Heleen van Ketwich-Verschuur en vroeg haar of we het in Amstelveen konden organiseren. Het antwoord was volmondig ‘ja’ en hierdoor kan deze prachtige wedstrijd dit jaar in sporthal De Meerkamp gehouden worden.'

Paasweekend

Vrijdag 7 april start het rolstoeldansevenement om 14.00 uur met ruim 60 presentaties in de verschillende categorieën freestyle (single, duo en combi). Zaterdag 8 en zondag 9 april is de Dutch Open en World Para Dance International Competition in duo, combi, single woman /men vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook wordt gedurende deze dagen een WPDS demonstratiewedstrijd Powerchair georganiseerd.

Toegangskaarten en meer informatie over de 2023 World Para Dance Sport International Competition op: www.dutchparadance.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.