'Zet plastic niet neer buiten ophaaldagen'

AMSTELVEEN - Gemeente Amstelveen attendeert inwoners erop dat het te vroeg aanbieden van plastic afval (ofwel PMD, plastic- metaal & drankkartons) leidt tot zwerfafval.



Volgens de lokale overheid is het voor veel Amstelveners een doorn in het oog dat een aantal mensen hun zogenoemde PMD-zakken niet op de inzameldag aanbiedt, maar dit al veel eerder doen. 'Daardoor hebben onder andere vogels ruim de gelegenheid om de zakken kapot te maken. Zo ontstaat zwerfafval', aldus de gemeente.

Op de afvalkalender die de gemeente eind 2016 heeft verstrekt staan de inzameldagen, maar ook op mijnafvalwijzer.nl  (waar bewoners hun postcode in kunnen vullen) kan worden ingezien wat de inzameldagen zijn per wijk.

App
Ook is er een afvalwijzer app die kan worden gedownload  in de Appstore of in de Google Playstore. Via de app wordt een melding verstuurd als minicontainers of zakken met plastic, metaal (blik) en drankkartons (PMD) buiten  gezet mogen worden. Op de app staan ook de ondergrondse glas-, papier- en kledingcontainers vinden.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.