Loco-burgemeester Herbert Raat en scheidend bbA-raadslid Linda Roos. Beeld: Anko Stoffels

Zilveren Legpenning voor Linda Roos én haar honden

AMSTELVEEN - Na een Koninklijke Onderscheiding afgelopen woensdag, heeft het vertrekkende bbA-raadslid Linda Roos gisteren ook de Zilveren Legpenning van Gemeente Amstelveen gekregen. Een unicum was dat haar twee honden, Sheba en Bo, ook elk een Zilveren Legpenning kregen.  

De zilveren hondenlegpenningen waren uiteraard een gekscherend afscheidscadeau, omdat Roos altijd met haar honden in het Amsterdamse bos wandelt. 'Ze zijn misschien niet van echt zilver, maar wél zilverkleurig', sprak loco-burgemeester Herbert Raat (VVD), die de (wel echte) Zilveren Legpenning gisterenavond aan Roos uitreikte tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie in Museum Jan van der Togt.

Jan van Zanen
Opvallende gast was ook Jan van Zanen (oud-burgemeester Amstelveen, thans Utrecht). Linda Roos richtte in de jaren '90 de politieke partij Burger Belangen Amstelveen (bbA) op en verraste vriend en vijand door direct met vijf zetels in de gemeenteraad te komen. Roos was een van de kleurrijkste lokale politici van de afgelopen decennia, omdat ze haar hart op de tong heeft.

College
bbA maakt sinds 2010 deel uit van het college van B en W. De speech van loco-burgemeester Raat is terug te lezen op zijn persoonlijke weblog (klik hier). De zilveren legpenning wordt vaker uitgereikt aan lokale politici. Zo ontvingen bijvoorbeeld ook Paul Regouin (GroenLinks ) en Rien Alink (D66) de onderscheiding.

 


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.