Beeld: Pexels

Zo kun je jouw nieuwe woonkamer inrichten

Amstelveen - De woonkamer is een plek waar we veel tijd spenderen met het gezin. Daarnaast ontvangen we er ook onze gasten en kunnen we er even tot rust komen aan het eind van een lange dag. Gezien we er veel tijd doorbrengen,  is het fijn als deze kamer zo perfect mogelijk is ingericht. Ga jij de woonkamer omgooien? Of sta je op het punt om een nieuwe woonkamer in te richten? Dan kun je in dit artikel lezen over waardevolle tips voor het inrichten van de woonkamer!

Breng je visie tot leven

Voor de meeste mensen is het inrichten van het huis een zeer spannend moment. Dit komt voornamelijk doordat er veel keuze gemaakt moeten worden en omdat we het zo perfect mogelijk willen doen. Wij kunnen je alleen maar goed nieuws vertellen, want het is echt mogelijk om het huis perfect in te richten. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wij raden je aan om je wensen en behoeften duidelijk in kaart te brengen. Op deze manier heb je een visie voor ogen en kun je daarop voortborduren. De tweede stap is het kiezen van een kleurenpalet, omdat je hiermee jouw ideeën tot leven kunt brengen. De derde stap is het visueel maken van jouw visie, door op zoek te gaan naar plaatjes van meubels voor de woonkamer. Zoek naar mooie fauteuils, banken, tv meubels en andere zaken die je in de woonkamer wilt hebben. Heb je voldoende inspiratie opgedaan? Dan kun je een moodboard maken met de plaatjes die je gevonden hebt.

Accessoires en decoratie

Op basis van jouw moodboard kun je in online of fysieke winkels op zoek gaan naar de meubels voor de woonkamer. Gezien een salontafel het middelpunt van de woonkamer is, kun je dit het beste als eerste aanschaffen. Kun je niet de ideale salontafel vinden? Dan kun je altijd kiezen voor een salontafel in een kleur of materiaal dat je makkelijk met andere meubels kunt combineren. Je kunt denken aan een witte, grijze, zwarte of een houten salontafel, want hiermee zijn de mogelijkheden eindeloos. Na het uitkiezen van de meubels is het tijd om de ruimte te decoreren met leuke accessoires en decoratie stukken. Hierbij kun je kiezen voor natuurlijke elementen, zoals bloemen, pampasgras, planten, vazen en houten elementen. Zo kun je een warme en gezellige sfeer creëren.

In het kort, het inrichten van een nieuwe woonkamer is altijd spannend. Echter, kun je dit proces makkelijk maken door een mooi kleurenpalet te kiezen en jouw ideeën visueel te maken. Voordat je het weet kunnen jij en het gezin genieten van een prachtige woonkamer!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.