Zorgverzekering adviseur nodig?

Zorgverzekering adviseur nodig? Foto: Wilfred Mooij

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen. In deze editie over de zorgverzekering. Op www.zorgverzekeringwijzer.nl kunnen de diverse aanbieders eenvoudig worden vergeleken.


- Lees verder onder deze advertentie -

Ieder zijn vak, stukadoren kun je zelf. Ja, totdat je een vakman bezig ziet. Geldt dat ook voor verzekeringen? Ja. En vooral ook voor zorgverzekeringen.

Zorgverzekeringen zijn verplicht, net als de aansprakelijkheidsdekking voor je auto. En zorgverzekeringen zijn een aanslag op je portemonnee. 100 euro per maand ben je zo kwijt. En dat hakt erin bij een gezin met 2 volwassen kinderen.

Gewoon even 5.000 euro per jaar netto. Alsof het niets is. Maar het kan ook voor 10.000 euro per jaar netto. En toch kan dat per saldo goedkoper zijn dan 5.000 euro per jaar netto. Huh? Ja, huh. Toch weet je pas achteraf, na afloop van het kalenderjaar, of je het goed hebt gedaan.

Vergelijken

Binnenkort barst het vergelijkingsfeest weer los. Dagelijks vergelijken dan duizenden overstappers hun zorgverzekering en wij zien dat ze bij ons op de site de volgende tips heel goed kunnen gebruiken:

• Vergelijk niet je huidige polis, want daar ga je toch mee stoppen. Die is gewoon niet meer relevant. Kijk liever naar je situatie en kies de best passende verzekering uit het ‘schap’.

• Een zorgverzekering is geen rekening-courant. Veel overstappers kijken naar wat ze nu mankeren, maar kijk ook eens naar de echte verzekeringscomponent.

• Meestal is een tandartsverzekering zonde van het geld als je het echt uitrekent. Reken het zelf maar eens na over de afgelopen 5 jaar. De beste tandartsverzekering is periodieke controle door de tandarts.

• Vind je het belangrijk dat je je eigen zorgverlener kiest? Wil je zelf bepalen wie er aan je knie rommelt? Betaal dan iets meer en kies voor de vrije keuze- of restitutieverzekering.

• Weet dat je minderjarige kinderen geen premie betalen. Verzeker die bij de ouder met de beste dekking.

• Ben je ‘gezond’ en kom je zelden bij de dokter? Overweeg dan een vrijwillig eigen risico, dat scheelt fors in de premie. Dit eigen risico geldt dan niet voor de huisarts en je aanvullende verzekeringen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor.

• Heb je korting via je werkgever? Kijk dan voor de grap toch eens wat je in de markt betaalt. Kan zo maar eens veel goedkoper zijn. En kom je er niet uit? Loop dan bij ons naar binnen, de kof e staat voor je klaar. Internet is een mooi hulpmiddel, maar persoonlijk contact is soms ook wel prettig.

Wilfred Mooij, fp Geijsel Kroon

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties