De Zwarte Kat

Actief voor Amstelveen blijft situatie rond Café Zwarte Kat ‘duister’ vinden

Amstelveen - De ontwikkelingen rond het woningbouwplan op de locatie van het voormalige Café De Zwarte Kat blijft volgens de politieke partij Actief voor Amstelveen ‘duister’. Fractievoorzitter Michel Becker wil meer duidelijkheid, nadat de gemeente de eerder gesloten overeenkomst met de projectontwikkelaar gedeeltelijk openbaar maakte.

Op de locatie lag een plan klaar voor de ontwikkeling van drie villa's, maar de Raad van State zette daar een streep door na protest van omwonenden. De gemeente heeft echter nog geen definitieve streep gezet door de herontwikkeling en ging begin februari in gesprek met omwonenden.

Vertrouwen

Becker is van mening dat dat overleg met omwonenden onvoldoende helderheid teweeg heeft gebracht: 'Er blijven, ook na de gedeeltelijke bekendmaking van de anterieure overeenkomst met de projectontwikkelaar onduidelijkheden. Juist met een volledige bekendmaking – zoals ook andere gemeenten soms doen, zou een deel van het weggevallen vertrouwen van bewoners kunnen herstellen,' aldus Becker.

Foto Michel Becker fractievoorzitter AVA.jpg
Michel Becker (Actief voor Amstelveen)

Namens Actief voor Amstelveen wil Becker weten  waarom het College van B en W wel een inspanningsverplichting richting ontwikkelaar voelt en in zijn ogen niet de verantwoordelijkheid richting bewoners.

'Welke zwaarwegende redenen zijn er om deze overeenkomst niet openbaar te maken?, vraagt de partij zich af. Ook is de partij benieuwd of het College van B en W bereid is om een mediator in te schakelen om verstoorde verhoudingen met omwonenden te verbeteren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.