AmstelveenZ

Amstelveen in top 5 slimste gemeenten van Nederland

Amstelveen - Net als op talloze onderzoekslijstjes, scoort Amstelveen weer eens hoog in een nieuw onderzoek.  Amstelveen zou op basis van een nationale intelligentie-index namelijk tot de Top 5 van gemeenten van Nederland behoren waar de slimste mensen wonen. 

Dat blijk uit onderzoek op basis van nieuwe data van het CBS en het ministerie van OCW, uitgevoerd door krantaanbiedingen.nl, dat daarmee de aandacht wil vestigen op het belang van lezen, omdat dat goed is voor het intelligentieniveau.

Intelligentie-indexcijfer

In het onderzoek zijn drie betrouwbare indicatoren voor intelligentie gebruikt (opleidingsniveau, inkomen en de laaggeletterdheid) Deze indicatoren vormen samen een intelligentie-indexcijfer (tussen de 1 en 10). Amstelveen blijkt dus hoog te scoren op deze intelligentie-index en bezet een plek in de landelijke Top 5 en een Top 3 notering in de provinciale ranking.

Top 10

De tien gemeenten die gemiddeld het hoogst scoren op de intelligentie-index zijn:

1. Wassenaar 9,07
2. Oegstgeest 8,99
3. Bloemendaal 8,95
4. Heemstede 8,87
5. Amstelveen 8,86
6. Blaricum 8,82
7. Utrecht 8,81
8. Amsterdam 8,77
9. Laren 8,71
10. Gooise meren 8,54

Uit ander onderzoek bleek recent dat Amstelveen de op 1 na aantrekkelijkste gemeente van het land is om te wonen.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.