Amstelveen overweegt kunstwerk Der Bogen van Stadsplein weg te halen

Amstelveen overweegt kunstwerk Der Bogen van Stadsplein weg te halen Foto: herbertraat.com

Amstelveen - Gemeente Amstelveen wil mogelijk af van het veelbesproken kunstwerk Der Bogen op het Stadsplein.

Het kunstwerk van Armando, dat te boek staat als toegangspoort van Amstelveen en in de Amstelveense volksmond bekend staat als De Drol, zou op de huidige plek geen recht doen aan de kunstenaar en Amstelveen.

Irritatie

Dat meldt VVD-wethouder Kunst & Cultuur Herbert Raat op zijn persoonlijke weblog. 'Draagt het werk op deze plek op een positieve manier bij aan de nalatenschap van Armando of verdient de kunstenaar die in binnen- en buitenland bekendheid geniet beter? Want wat je ook van het kunstwerk vindt, op deze plek voegt het niet veel toe. De boog is te klein en het plein is te groot. In plaats van dat het inspireert, irriteert het. Daarom is het tijd nu in 2019, het jaar waarin Armando 90 jaar zou zijn geworden, de knuppel in het Amstelveense kunsthok te gooien', stelt Raat.

Adviescommissie

Raat: 'Zodra de onafhankelijke adviescommissie beeldende kunst geïnstalleerd is, wil ik hen om advies vragen over Der Bogen. Ook zal er gekeken moeten worden wat er juridisch is afgesproken over Der Bogen. Naar mijn mening verdient Armando en zijn kunstwerk geen stenige omgeving in een stedelijk gebied, maar een mooie groene locatie waar het beter tot zijn recht komt', aldus de wethouder.

Der Bogen werd al eens uitgeroepen tot lelijkste kunstwerk van Nederland. AmstelveenZ berichtte in 2018 ook over een verplaatsing van het omstreden kunstwerk, maar dat betrof destijds een 1 april grap.

Geef uw mening

De Drol moet weg van het Stadsplein

Moet het kunstwerk Der Bogen weggehaald worden van het Stadsplein?

Totaal 1225x gestemd

Reacties