herbertraat.com

Amstelveen overweegt kunstwerk Der Bogen van Stadsplein weg te halen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen wil mogelijk af van het veelbesproken kunstwerk Der Bogen op het Stadsplein.

Het kunstwerk van Armando, dat te boek staat als toegangspoort van Amstelveen en in de Amstelveense volksmond bekend staat als De Drol, zou op de huidige plek geen recht doen aan de kunstenaar en Amstelveen.

Irritatie

Dat meldt VVD-wethouder Kunst & Cultuur Herbert Raat op zijn persoonlijke weblog. 'Draagt het werk op deze plek op een positieve manier bij aan de nalatenschap van Armando of verdient de kunstenaar die in binnen- en buitenland bekendheid geniet beter? Want wat je ook van het kunstwerk vindt, op deze plek voegt het niet veel toe. De boog is te klein en het plein is te groot. In plaats van dat het inspireert, irriteert het. Daarom is het tijd nu in 2019, het jaar waarin Armando 90 jaar zou zijn geworden, de knuppel in het Amstelveense kunsthok te gooien', stelt Raat.

Adviescommissie

Raat: 'Zodra de onafhankelijke adviescommissie beeldende kunst geïnstalleerd is, wil ik hen om advies vragen over Der Bogen. Ook zal er gekeken moeten worden wat er juridisch is afgesproken over Der Bogen. Naar mijn mening verdient Armando en zijn kunstwerk geen stenige omgeving in een stedelijk gebied, maar een mooie groene locatie waar het beter tot zijn recht komt', aldus de wethouder.

Der Bogen werd al eens uitgeroepen tot lelijkste kunstwerk van Nederland. AmstelveenZ berichtte in 2018 ook over een verplaatsing van het omstreden kunstwerk, maar dat betrof destijds een 1 april grap.

Geef uw mening

De Drol moet weg van het Stadsplein

Moet het kunstwerk Der Bogen weggehaald worden van het Stadsplein?

Totaal 1238x gestemd

Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.