Amstelveen van voorheen (107)

Amstelveen van voorheen (107) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 107 een foto van de Amstelveense poel uit 1966, gezien vanaf de oostkant.


- Lees verder onder deze advertentie -

Op deze foto, uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, is onder andere Tuincentrum Konijnenburg te zien, dat inmiddels is verdwenen voor toekomstige woningbouw.

Verder is op deze oude foto natuurlijk de Urbanuskerk in Bovenkerk prominent aanwezig. De kerk vierde recent het 130-jarig bestaan met de uitgifte van vier ansichtkaarten. Leuk detail: een vliegtuig kruist net over Bovenkerk. 

Onderaan de foto is de Handweg te zien met een fraai bushokje en in het midden van de foto is het spoor van de huidige museumtramlijn te zien (Kazernepad). De begroeiing was nog niet overal tot wasdom gekomen. 

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur gerust een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties