De Amstelveense kampioenen

Amstelveense kampioenen gehuldigd op Sport Gala

Amstelveen - Alle Amstelveense sportkampioenen zijn vanavond op het Amstelveense Sport Gala 2020 gehuldigd. 

Het sportgala werd vrijdagavond gehouden in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Tijdens het jaarlijkse professionele gala, georganiseerd door Amstelveen Sport, worden naast de huldiging van alle Amstelveense sportkampioenen diverse prijzen uitgereikt waaronder de Sportvereniging van het Jaar, Rabobank (Junior) Talenten van het Jaar, Vrijwilliger van het Jaar en de prestigieuze Peter Post Oeuvreprijs.

Die laatste prijs ging tot vreugde van de honderden aanwezigen en dik verdiend naar Agnes Brunninkhuis. De oud-topvolleybalster, al jaren onophoudelijk betrokken bij de Amstelveense sportwereld (onder meer als talentbegeleider bij Amstelveen Sport waar ze vorig jaar afscheid nam) voelde zich bijzonder vereerd met de onderscheiding. Vorig jaar won tennisser Rolf Thung de prijs.

Sporting Martinus ging dit jaar aan de haal met de prijs Vereniging van het Jaar. De Vrijwilligersprijs ging naar alle vrijwilligers van RODA'23 en ook Het Fietsmaatjesproject viel die eer ten deel. Het professioneel georganiseerde gala werd opgeluisterd met diverse optredens van jeugdig Amstelveens talent.

De Rabobank Talentprijzen werd dit jaar in meerdere catgeorieen verdeeld: jongens en meisjes onder de 13 jaar (Junior) en boven de 13 jaar.  De prijzen gingen naar Annelotte Maitland (roeien), Suhayl Nawar (schermen), Michael Dijkstra (schermen) en Milou van den Berg (kogelstoten).


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.