De Amstelveense kampioenen

Amstelveense kampioenen gehuldigd op Sport Gala

Amstelveen - Alle Amstelveense sportkampioenen zijn vanavond op het Amstelveense Sport Gala 2020 gehuldigd. 

Het sportgala werd vrijdagavond gehouden in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Tijdens het jaarlijkse professionele gala, georganiseerd door Amstelveen Sport, worden naast de huldiging van alle Amstelveense sportkampioenen diverse prijzen uitgereikt waaronder de Sportvereniging van het Jaar, Rabobank (Junior) Talenten van het Jaar, Vrijwilliger van het Jaar en de prestigieuze Peter Post Oeuvreprijs.

Die laatste prijs ging tot vreugde van de honderden aanwezigen en dik verdiend naar Agnes Brunninkhuis. De oud-topvolleybalster, al jaren onophoudelijk betrokken bij de Amstelveense sportwereld (onder meer als talentbegeleider bij Amstelveen Sport waar ze vorig jaar afscheid nam) voelde zich bijzonder vereerd met de onderscheiding. Vorig jaar won tennisser Rolf Thung de prijs.

Sporting Martinus ging dit jaar aan de haal met de prijs Vereniging van het Jaar. De Vrijwilligersprijs ging naar alle vrijwilligers van RODA'23 en ook Het Fietsmaatjesproject viel die eer ten deel. Het professioneel georganiseerde gala werd opgeluisterd met diverse optredens van jeugdig Amstelveens talent.

De Rabobank Talentprijzen werd dit jaar in meerdere catgeorieen verdeeld: jongens en meisjes onder de 13 jaar (Junior) en boven de 13 jaar.  De prijzen gingen naar Annelotte Maitland (roeien), Suhayl Nawar (schermen), Michael Dijkstra (schermen) en Milou van den Berg (kogelstoten).


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.