De Amstelveense kampioenen

Amstelveense kampioenen gehuldigd op Sport Gala

Amstelveen - Alle Amstelveense sportkampioenen zijn vanavond op het Amstelveense Sport Gala 2020 gehuldigd. 

Het sportgala werd vrijdagavond gehouden in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Tijdens het jaarlijkse professionele gala, georganiseerd door Amstelveen Sport, worden naast de huldiging van alle Amstelveense sportkampioenen diverse prijzen uitgereikt waaronder de Sportvereniging van het Jaar, Rabobank (Junior) Talenten van het Jaar, Vrijwilliger van het Jaar en de prestigieuze Peter Post Oeuvreprijs.

Die laatste prijs ging tot vreugde van de honderden aanwezigen en dik verdiend naar Agnes Brunninkhuis. De oud-topvolleybalster, al jaren onophoudelijk betrokken bij de Amstelveense sportwereld (onder meer als talentbegeleider bij Amstelveen Sport waar ze vorig jaar afscheid nam) voelde zich bijzonder vereerd met de onderscheiding. Vorig jaar won tennisser Rolf Thung de prijs.

Sporting Martinus ging dit jaar aan de haal met de prijs Vereniging van het Jaar. De Vrijwilligersprijs ging naar alle vrijwilligers van RODA'23 en ook Het Fietsmaatjesproject viel die eer ten deel. Het professioneel georganiseerde gala werd opgeluisterd met diverse optredens van jeugdig Amstelveens talent.

De Rabobank Talentprijzen werd dit jaar in meerdere catgeorieen verdeeld: jongens en meisjes onder de 13 jaar (Junior) en boven de 13 jaar.  De prijzen gingen naar Annelotte Maitland (roeien), Suhayl Nawar (schermen), Michael Dijkstra (schermen) en Milou van den Berg (kogelstoten).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.