Davey Photography, Davey Baas
112

Amstelveense politie schrijft zeventien bekeuringen uit tijdens avondklokcontrole [update]

Amstelveen - [Dit bericht is geupdate n.a.v. nieuwe politiecijfers] Hoewel de straten en wegen in Amstelveen stil waren, heeft de Amstelveense politie tijdens een avondklokcontrole diverse keren proces verbaal opgemaakt.

Op social media (Instagram Stories Politie Amstelveen) werd vanmorgen gemeld dat tien keer proces verbaal was uitgeschreven en dat zo'n 150 voertuigen staande waren gehouden bij een avondklokcontrole. De politie meldde later dat er zeventien keer proces verbaal  is uitgeschreven tussen 21.00 en 23.00 uur.

Gedurende de nacht kwam de politie ook mensen tegen die goede en geldige formulieren bij zich hadden. De politie geeft aan de komende periode te blijven controleren. Op het overtreden van de avondklok staat een boete van 95 euro.

De politie was gisterenavond ook nog druk met onderzoek naar een overval op de Coop-supermarkt aan de Lindenlaan, die krap twee uur voor het ingaan van de avondklok plaatsvond. De politie noemt de overval triest voor het personeel van de super. Het filiaal werd al voor de tweede keer in korte tijd overvallen.

avondklok_politie_Insta.jpg

Instagram Politie Amstelveen


Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.