Amstelveense proef met kleurrijk perkje rond afvalcontainers werkt niet altijd

Amstelveense proef met kleurrijk perkje rond afvalcontainers werkt niet altijd Foto: {Beeld: Geertje Visser, Twitter}

Amstelveen – De Amstelveense proef waarbij een perkje van kunstgras en (nep)bloemen moet voorkomen dat afval naast ondergrondse containers wordt gegooid, blijkt niet altijd te werken.


- Lees verder onder deze advertentie -

Geertje Visser postte dit weekeinde  bijgaande foto uit Westwijk, waar de afvalzakken bovenop het kunstmatige perkje rond een container zijn gekwakt.

Het idee van de ludieke proef van Gemeente Amstelveen is dat een kleurige grasmat rond de afvalcontainer te mooi is om afval op te plaatsen, maar dat blijkt in dit geval dus niet op te gaan.

Het dumpen van afval naast de nieuwe ondergrondse afvalcontainers is een flinke ergernis voor inwoners, evenals plastic afval dat te vroeg buiten wordt gehangen.

In heel Amstelveen zijn of worden nieuwe ondergrondse containers geplaatst. Het restafval van laagbouwwoningen moet straks overal in deze containers (die werken met een afvalpas) worden gegooid en dus niet meer in de grijze bak bij het huis. Die grijze mini-container wordt omgevormd tot een PMD-container voor de inzameling van plastic, metaal en drankkartons.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties