AmstelveenSport als één team achter sporters met handicap

AmstelveenSport als één team achter sporters met handicap Foto: Fonds gehandicaptensport

Amstelveen - Van 31 maart tot en met 6 april 2019 gaat de landelijke actieweek voor de gehandicaptensport van start.  Medewerkers van AmstelveenSport (voorheen Sportbedrijf Amstelveen) ondersteunen deze actieweek en collecteren voor het fonds gehandicaptensport.   


- Lees verder onder deze advertentie -

AmstelveenSport heeft als doel iedereen in Amstelveen in beweging te krijgen en ten houden. 'En dan bedoelen we ook iedereen, niemand mag buitenspel staan. U ziet hen met collectebus bij zwembad De Meerkamp of bij u aan de deur', meldt AmstelveenSport in een persbericht.

Niemand mag buitenspel staan

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport,- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan.

Sport doet leven

Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Zo is voetballen voor G-voetballer Benjamin Huizinga, zijn lust en zijn leven. Benjamin heeft het syndroom van Down maar zijn zwakke motoriek en het feit dat hij zich moeilijk verstaanbaar kan maken, beletten hem niet alles uit zijn sport te halen. Al om vijf uur ’s ochtends zit hij gekleed in sporttenue op de bank thuis, klaar voor de wedstrijd die vaak pas ’s middags begint. Dat voetballen bij zijn vereniging mogelijk is alles bepalend voor Benjamin. 

Geef

'Geef daarom tijdens de landelijke actieweek aan de collectant. Om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Sta zo met al die duizenden vrijwilligers als één team achter de sporters met een handicap', aldus AmstelveenSport.

Actieweek Fonds Gehandicaptensport 

De landelijke collecte (31 maart tot en met 6 april 2019) is een belangrijke bron van inkomsten. Dankzij de opbrengsten kan het Fonds vele grote en kleine projecten ondersteunen. Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen; voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen (bijvoorbeeld sportrolstoelen, een tillift); het doorvoeren van aanpassingen om een sportlocatie toegankelijk(er) te maken; maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot inzet van een extra begeleider of speciaal vervoer. Meer informatie is te vinden op http://fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties