AmstelveenSport

AmstelveenSport komt met mini-workouts voor thuiswerkend Amstelveen

Amstelveen - AmstelveenSport zal de komende vijf weken elke maandag om 9.00 uur een mini-workout op social media en op www.amstelveensport.nl plaatsen om de vele mensen die in Amstelveen thuiswerken gezond te houden via krachtige mini-workouts van 5 minuten.

Met de actie 'Beweeg krachtig en kort met AmstelveenSport' probeert AmstelveenSport thuiswerkers om gezond te blijven tijdens het werk. Met mini workouts van maximaal 5 minuten zorgt AmstelveenSport ervoor dat de thuiswerker de meest belaste spiergroepen soepel houdt. 

'Nederlanders zijn harde werkers met veel discipline. Die arbeidsdiscipline zie je ook als er thuisgewerkt wordt. Thuis zijn er minder natuurlijke werkonderbrekingen dan op kantoor. Er wordt niet even naar een collega gelopen en er worden minder klanten bezocht. Een thuiswerker werkt dus door en zit langer dan normaal aan één stuk achter de computer', meldt AmstelveenSport.

'Lang zitten in dezelfde houding maakt dat een thuiswerker zich aan het eind van de dag moe en stijf voelt. Gelukkig zijn er simpele manieren om hier iets aan te doen. Bijvoorbeeld door drie keer per dag even een mini workout van vijf minuten te doen. Daarnaast is het aan te raden elk half uur een losse oefening uit de workout te herhalen,' adviseert Amstelveen Sport.

Om de mini workouts nog meer bij de thuiswerkers onder de aandacht te brengen, heeft AmstelveenSport enkele van haar key-partners gevraagd om een inleidende video op te nemen voor hun eigen organisatie. In deze video adviseert de vertegenwoordiger zijn of haar werknemers mee te doen met de workouts. Aan het eind van de workout voegt de vertegenwoordiger een eigen oefening toe aan de video. Deze video wordt vervolgens gestuurd aan alle thuiswerkers in de organisatie.

Op deze manier ondersteunt AmstelveenSport de thuiswerkers van Amstelveen en omstreken. Mochten zij behoefte hebben aan meer bewegen staan er op www.amstelveensport.nl diverse beweegvideo’s die gewoon in huis gedaan kunnen worden. Zo houdt AmstelveenSport ook tijdens de lockdown, thuiswerkend Amstelveen in beweging.


Meer nieuws

Horeca gisteren 12:00

Een vliegende start voor Bistro B

Amstelveen - In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. ‘Dit komt mede door de informele bediening’, vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot succes. ‘Het was echt een vliegende start.’

Algemeen gisteren 10:51

Woningtekort Amstelveen: onderzoek naar opsplitsen woningen

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartners D66 en VVD willen het splitsen van woningen in Amstelveen onder voorwaarden mogelijk maken. Zij roepen het College van B en W (gevormd door VVD, D66 en PvdA) in een motie op om te onderzoeken of bestaande woningen die te groot zijn geworden voor de bewoner(s) kunnen worden gesplitst. Het is een van de oplossingen die moet bijdragen aan terugdringen van het tekort aan woningen binnen de gemeente.

Verkeer & Vervoer 27 sep. 2021 19:28

Amstelveen gaat intensief controleren op Kazernepad (Zwarte Pad)

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan de komende periode in samenwerking met de politie weer meer controles uitvoeren op het Kazernepad, de belangrijke en drukke fietsverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid, die in de volksmond ook wel Zwarte Pad wordt genoemd.

112 27 sep. 2021 13:24

Ongeval rotonde Waardhuizen: auto en scooter

Amstelveen - Op de rotonde Praam/Gondel/Willem Dreesweg tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder.