AmstelveenSport

AmstelveenSport komt met mini-workouts voor thuiswerkend Amstelveen

Amstelveen - AmstelveenSport zal de komende vijf weken elke maandag om 9.00 uur een mini-workout op social media en op www.amstelveensport.nl plaatsen om de vele mensen die in Amstelveen thuiswerken gezond te houden via krachtige mini-workouts van 5 minuten.

Met de actie 'Beweeg krachtig en kort met AmstelveenSport' probeert AmstelveenSport thuiswerkers om gezond te blijven tijdens het werk. Met mini workouts van maximaal 5 minuten zorgt AmstelveenSport ervoor dat de thuiswerker de meest belaste spiergroepen soepel houdt. 

'Nederlanders zijn harde werkers met veel discipline. Die arbeidsdiscipline zie je ook als er thuisgewerkt wordt. Thuis zijn er minder natuurlijke werkonderbrekingen dan op kantoor. Er wordt niet even naar een collega gelopen en er worden minder klanten bezocht. Een thuiswerker werkt dus door en zit langer dan normaal aan één stuk achter de computer', meldt AmstelveenSport.

'Lang zitten in dezelfde houding maakt dat een thuiswerker zich aan het eind van de dag moe en stijf voelt. Gelukkig zijn er simpele manieren om hier iets aan te doen. Bijvoorbeeld door drie keer per dag even een mini workout van vijf minuten te doen. Daarnaast is het aan te raden elk half uur een losse oefening uit de workout te herhalen,' adviseert Amstelveen Sport.

Om de mini workouts nog meer bij de thuiswerkers onder de aandacht te brengen, heeft AmstelveenSport enkele van haar key-partners gevraagd om een inleidende video op te nemen voor hun eigen organisatie. In deze video adviseert de vertegenwoordiger zijn of haar werknemers mee te doen met de workouts. Aan het eind van de workout voegt de vertegenwoordiger een eigen oefening toe aan de video. Deze video wordt vervolgens gestuurd aan alle thuiswerkers in de organisatie.

Op deze manier ondersteunt AmstelveenSport de thuiswerkers van Amstelveen en omstreken. Mochten zij behoefte hebben aan meer bewegen staan er op www.amstelveensport.nl diverse beweegvideo’s die gewoon in huis gedaan kunnen worden. Zo houdt AmstelveenSport ook tijdens de lockdown, thuiswerkend Amstelveen in beweging.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.