AmstelveenSport

AmstelveenSport komt met mini-workouts voor thuiswerkend Amstelveen

Amstelveen - AmstelveenSport zal de komende vijf weken elke maandag om 9.00 uur een mini-workout op social media en op www.amstelveensport.nl plaatsen om de vele mensen die in Amstelveen thuiswerken gezond te houden via krachtige mini-workouts van 5 minuten.

Met de actie 'Beweeg krachtig en kort met AmstelveenSport' probeert AmstelveenSport thuiswerkers om gezond te blijven tijdens het werk. Met mini workouts van maximaal 5 minuten zorgt AmstelveenSport ervoor dat de thuiswerker de meest belaste spiergroepen soepel houdt. 

'Nederlanders zijn harde werkers met veel discipline. Die arbeidsdiscipline zie je ook als er thuisgewerkt wordt. Thuis zijn er minder natuurlijke werkonderbrekingen dan op kantoor. Er wordt niet even naar een collega gelopen en er worden minder klanten bezocht. Een thuiswerker werkt dus door en zit langer dan normaal aan één stuk achter de computer', meldt AmstelveenSport.

'Lang zitten in dezelfde houding maakt dat een thuiswerker zich aan het eind van de dag moe en stijf voelt. Gelukkig zijn er simpele manieren om hier iets aan te doen. Bijvoorbeeld door drie keer per dag even een mini workout van vijf minuten te doen. Daarnaast is het aan te raden elk half uur een losse oefening uit de workout te herhalen,' adviseert Amstelveen Sport.

Om de mini workouts nog meer bij de thuiswerkers onder de aandacht te brengen, heeft AmstelveenSport enkele van haar key-partners gevraagd om een inleidende video op te nemen voor hun eigen organisatie. In deze video adviseert de vertegenwoordiger zijn of haar werknemers mee te doen met de workouts. Aan het eind van de workout voegt de vertegenwoordiger een eigen oefening toe aan de video. Deze video wordt vervolgens gestuurd aan alle thuiswerkers in de organisatie.

Op deze manier ondersteunt AmstelveenSport de thuiswerkers van Amstelveen en omstreken. Mochten zij behoefte hebben aan meer bewegen staan er op www.amstelveensport.nl diverse beweegvideo’s die gewoon in huis gedaan kunnen worden. Zo houdt AmstelveenSport ook tijdens de lockdown, thuiswerkend Amstelveen in beweging.


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.