BVNL

Belang van Nederland (BVNL) doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Amstelveen 2022

Amstelveen - Belang van Nederland (BVNL), de nieuwe partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga doet in maart mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen. Dat meldt de partij op haar website en social media-kanalen.

‘Er is een lokale afdeling opgericht en we zoeken geschikte kandidaten’, aldus Bharat Kolk, voorzitter van de afdeling BVNL Amstelveen. Met BVNL wil Kolk een klassiek-liberaal geluid laten horen. ‘Pal staan voor de individuele vrijheid van een ieder, betaalbaar wonen, lagere belastingen en opkomen voor de belangen van ondernemers, die voor de banen moeten zorgen.’

Hans van Tellingen lijstduwer 

Vanuit Den Haag reageert Wybren van Haga enthousiast over de totstandkoming van de lokale tak in Amstelveen. 'Onze kritiek op de landelijke coronamaatregelen van het kabinet slaat aan, dat blijkt wel uit de bijna 300.000 handtekeningen voor onze petitie ‘stop coronadiscriminatie’ en de duizenden leden die wij nu al hebben. Geweldig dat dit in Amstelveen heeft geresulteerd in een lokale afdeling, waarbij ons landelijk bestuurslid en bekend Amstelvener Hans van Tellingen lijstduwer wordt', aldus de voorman van Belang van Nederland.

Goed voor Amstelveen

Recent werd ook bekend dat de nieuwe lokale partij Goéd voor Amstelveen van oprichtster Jacqueline Höcker meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen in 2022. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 verwierf de destijds nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) twee zetels, waarvan 1 werd bezet door Jacqueline Höcker. Zij splitste zich begin dat jaar af van AVA uit onvrede over de koers van die partij, ging verder als Lijst Höcker en zal in 2022 een gooi naar de zetels doen met Goed voor Amstelveen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.