Pixabay.com
112

BMW-kraker opgepakt dankzij alerte buurtbewoner

Amstelveen - De politie heeft na een tip van een buurtbewoner een autokraker opgepakt aan de Soerlaan in Amstelveen. De dief werd op heterdaad betrapt. Hij droeg, in een plastic tas, een stuur van een BMW bij zich.    

De bewoner was in de nacht van donderdag op vrijdag midden in de nacht wakker worden van een auto-alarm en zag vervolgens beweging en een zaklamp-licht bij een BMW in de straat. Hij bedacht zich geen moment en alarmeerde de politie via 112.

De politie was er vervolgens als de kippen bij en kon de dief in de kraag vatten. In een plastic tas die hij bij zich droeg zat een BMW-stuur en gereedschap. De verdachte bleek een 35-jarige man uit Litouwen. De dief is overgedragen aan de recherche en zal worden vervolgd door het OM.

De auto raakte zwaar beschadigd. In Amstelveen hebben autokrakers het vaak voorzien op BMW's, diverse BMW-bezitters zijn al de dupe geworden van de autokrakers. De politie waarschuwde Amstelveense BMW-eigenaren al eerder om alert te zijn.


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:00

X-MAS Bajes Cocktail Night: reserveer je plekje

Amstelveen - In De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-2 wordt vrijdagavond 15 december 2023 een X-MAS Bajes Cocktail Night gehouden. Je kan nu je plekje reserveren voor deze gezellige cocktailavond in kerstsferen.