Pixabay.com
112

BMW-kraker opgepakt dankzij alerte buurtbewoner

Amstelveen - De politie heeft na een tip van een buurtbewoner een autokraker opgepakt aan de Soerlaan in Amstelveen. De dief werd op heterdaad betrapt. Hij droeg, in een plastic tas, een stuur van een BMW bij zich.    

De bewoner was in de nacht van donderdag op vrijdag midden in de nacht wakker worden van een auto-alarm en zag vervolgens beweging en een zaklamp-licht bij een BMW in de straat. Hij bedacht zich geen moment en alarmeerde de politie via 112.

De politie was er vervolgens als de kippen bij en kon de dief in de kraag vatten. In een plastic tas die hij bij zich droeg zat een BMW-stuur en gereedschap. De verdachte bleek een 35-jarige man uit Litouwen. De dief is overgedragen aan de recherche en zal worden vervolgd door het OM.

De auto raakte zwaar beschadigd. In Amstelveen hebben autokrakers het vaak voorzien op BMW's, diverse BMW-bezitters zijn al de dupe geworden van de autokrakers. De politie waarschuwde Amstelveense BMW-eigenaren al eerder om alert te zijn.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:59

Kunstfotograaf Jimmy Nelson komt naar Libris Venstra

Amstelveen - Naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek Between the Sea and the Sky komt kunstfotograaf Jimmy Nelson op donderdag 8 december naar Libris Venstra aan het Stadsplein. Jimmy zal in het kort vertellen over zijn boek en daarna signeren.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.