Burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens

Burgemeester Poppens volmondig achter oproep voor ander coronabeleid

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen steunt volmondig een oproep van Nederlandse gemeenten om bij het treffen van coronamaatregelen voortaan niet alleen de druk op de zorg mee te laten wegen, maar ook de effecten die de maatregelen veroorzaken op sociaal, maatschappelijk en economisch gebied.

Volgens Poppens moet er bij coronamaatregelen 'een veel betere balans komen tussen zorg en sociale, maatschappelijke en economische effecten.' De burgemeester vindt onder andere dat er meer oog moet komen voor moeilijke situaties bij bijvoorbeeld ondernemers, sporters en studenten.

Reserves op, geen perspectief

Veel gemeenten, waaronder Amstelveen, bemerken momenteel dat de rek er volledig uit is bij ondernemers en inwoners. Amstelveen pleit samen met andere gemeenten voor een langetermijnperspectief en een veel bredere gelijkwaardige afweging, indien er corona-maatregelen worden getroffen. 

‘De samenleving is opnieuw hard getroffen door de huidige lockdown. Ondernemers en zzp-ers leven in onzekere tijden, hebben geen reserves meer en er is weinig perspectief,’ melden de gemeentes. Dat het coronabeleid nu vooral is geënt op de medische impact van het aantal besmettingen door het coronavirus, is onvoldoende melden de gemeenten. ‘Maatregelen hebben ook een economische en sociaalpsychologische impact op diverse sectoren en bevolkingsgroepen.'

VNG

De gemeenten roepen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten op om samen met het rijk en sectoren in gesprek aan te gaan onder welke omstandigheden de samenleving veilig open kan, waarbij ook rekening wordt gehouden met de uitvoeringscapaciteit van gemeenten. 

De VNG stelt voor om samen met het kabinet en sectoren een perspectief voor de lange termijn uit te werken. ‘Daarmee zal ook het draagvlak en het begrip voor de maatregelen in de samenleving groter worden,' verwachten de gemeenten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.