Davey Photography, Pieter Schilt
112

Bus en vrachtwagen botsen op DDI-knooppunt onder A9-viaduct Amstelveen

Amstelveen - Een R-Netbus en een vrachtwagen zijn zaterdag aan het einde van de middag in botsing gekomen op het zogenoemde 'DDI-knooppunt' aan de Keizer Karelweg in Amstelveen.

DDI staat voor 'Diverging Diamond Interchange' ; het is een verkeersknooppunt cq. kruispunt dat is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9, waarbij het verkeer als het ware in tegengestelde richting onder de A9 doorkruist. Er hebben sinds de aanleg al diverse ongevallen plaatsgevonden.

112-ddpps.jpg

Vanmiddag ging het mis tussen buslijn 357 en een vrachtwagen, die elkaar door nog onduidelijke oorzaak raakten en daarbij behoorlijke schade opliepen. Onder andere een raam van de bus sprong aan diggelen.  

De toegesnelde ambulancedients heeft betrokkenen nagekeken, maar voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond. De politie zette het wegdeel waar het ongeval plaatsvond (onder het A9-viaduct) af voor nader onderzoek naar de toedracht van de botsing.

bus_112_vrachtrwagen_dpps_kkp.jpg
Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.