Davey Photography, Pieter Schilt
112

Bus en vrachtwagen botsen op DDI-knooppunt onder A9-viaduct Amstelveen

Amstelveen - Een R-Netbus en een vrachtwagen zijn zaterdag aan het einde van de middag in botsing gekomen op het zogenoemde 'DDI-knooppunt' aan de Keizer Karelweg in Amstelveen.

DDI staat voor 'Diverging Diamond Interchange' ; het is een verkeersknooppunt cq. kruispunt dat is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9, waarbij het verkeer als het ware in tegengestelde richting onder de A9 doorkruist. Er hebben sinds de aanleg al diverse ongevallen plaatsgevonden.

112-ddpps.jpg

Vanmiddag ging het mis tussen buslijn 357 en een vrachtwagen, die elkaar door nog onduidelijke oorzaak raakten en daarbij behoorlijke schade opliepen. Onder andere een raam van de bus sprong aan diggelen.  

De toegesnelde ambulancedients heeft betrokkenen nagekeken, maar voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond. De politie zette het wegdeel waar het ongeval plaatsvond (onder het A9-viaduct) af voor nader onderzoek naar de toedracht van de botsing.

bus_112_vrachtrwagen_dpps_kkp.jpg
Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.