Davey Photography, Pieter Schilt
112

Bus en vrachtwagen botsen op DDI-knooppunt onder A9-viaduct Amstelveen

Amstelveen - Een R-Netbus en een vrachtwagen zijn zaterdag aan het einde van de middag in botsing gekomen op het zogenoemde 'DDI-knooppunt' aan de Keizer Karelweg in Amstelveen.

DDI staat voor 'Diverging Diamond Interchange' ; het is een verkeersknooppunt cq. kruispunt dat is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9, waarbij het verkeer als het ware in tegengestelde richting onder de A9 doorkruist. Er hebben sinds de aanleg al diverse ongevallen plaatsgevonden.

112-ddpps.jpg

Vanmiddag ging het mis tussen buslijn 357 en een vrachtwagen, die elkaar door nog onduidelijke oorzaak raakten en daarbij behoorlijke schade opliepen. Onder andere een raam van de bus sprong aan diggelen.  

De toegesnelde ambulancedients heeft betrokkenen nagekeken, maar voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond. De politie zette het wegdeel waar het ongeval plaatsvond (onder het A9-viaduct) af voor nader onderzoek naar de toedracht van de botsing.

bus_112_vrachtrwagen_dpps_kkp.jpg
Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn gisteren 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur gisteren 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.