Davey Photography, Pieter Schilt
112

Bus en vrachtwagen botsen op DDI-knooppunt onder A9-viaduct Amstelveen

Amstelveen - Een R-Netbus en een vrachtwagen zijn zaterdag aan het einde van de middag in botsing gekomen op het zogenoemde 'DDI-knooppunt' aan de Keizer Karelweg in Amstelveen.

DDI staat voor 'Diverging Diamond Interchange' ; het is een verkeersknooppunt cq. kruispunt dat is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9, waarbij het verkeer als het ware in tegengestelde richting onder de A9 doorkruist. Er hebben sinds de aanleg al diverse ongevallen plaatsgevonden.

112-ddpps.jpg

Vanmiddag ging het mis tussen buslijn 357 en een vrachtwagen, die elkaar door nog onduidelijke oorzaak raakten en daarbij behoorlijke schade opliepen. Onder andere een raam van de bus sprong aan diggelen.  

De toegesnelde ambulancedients heeft betrokkenen nagekeken, maar voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond. De politie zette het wegdeel waar het ongeval plaatsvond (onder het A9-viaduct) af voor nader onderzoek naar de toedracht van de botsing.

bus_112_vrachtrwagen_dpps_kkp.jpg
Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.