Impressie van een toekomstige blik op Café De Manen, zoals te zien op een affiche op het pand

Café De Manen in Bovenkerk weer open: make-over in verschiet

Amstelveen - Café De Manen in Bovenkerk in Amstelveen heeft vandaag de deuren na een lange noodgedwongen sluiting weer geopend. Het Bovenkerkse café staat een nieuwe toekomst te wachten met een geheel nieuwe uitstraling, maar met behoud van de vertrouwde identiteit.

Vandaag bezochten veel vaste gasten tijdens de eerste openingsdag het café, dat in de zeker niet ongezellige tijdelijke nood-bar naast het pand, weer drankjes kan schenken en gerechten mag serveren aan gasten, tot vreugde van uitbater Irene Isselmann. Naast diverse (vaste) gasten, kwamen ook diverse andere Amstelveense horeca-uitbaters vandaag het vaste team van De Manen succes wensen. 

De gemeente besloot afgelopen juni - nadat de verbouwing al min of meer was gestart - op last van de burgemeester de vergunningen van het café in te trekken omdat deze niet op orde zouden zijn. 

cafe_de_manen_bovenkerk_amstelveen3.jpg
De Manen in de steigers, rechts de tijdelijke noodvoorziening,

Inmiddels staan de lichten weer op groen en is gestart met een grondige verbouwing van het cafe: en die belooft veel goeds. De renovatie van het pand van De Manen heeft de komende maanden plaats; naar verwachting zal de transformatie van het café tot volwaardige horecagelegenheid met een nieuwe uiterlijk in 2023 gereed zijn. Het café behoudt zijn identiteit, maar zal straks meer te bieden hebben.

cafe_de_manen_bovenkerk_amstelveen_weer_open.jpg

De Manen is in de verbouwingsperiode van woensdag tot en met zondag vanaf 14.00 uur geopend.

manen_patkel.jpg
Deze impressie siert op de steigers van De Manen


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.