De delegaties van het CDA vragen in Den haag aandacht voor de overlast van Schiphol. [CDA]
Advertorial Politiek

CDA-afdelingen vragen aandacht voor overlast Schiphol

AMSTELVEEN  Een delegatie van CDA'ers van zes gemeentes waaronder Amstelveen zijn woensdag in Den Haag geweest om aandacht te vragen voor de groei van Schiphol. Er werd een position paper aangeboden aan CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch.

Het CDA wil duidelijk maken dat het niet om cijfers moet gaan maar om mensen die hinder ondervinden van de luchtvaart. Het CDA meldt in een persbericht dat het niet zo kan zijn dat door groei van Schiphol de leefbaarheid in de wijde omgeving van de luchthaven nog meer onder druk komt te staan.

Wantrouwen

Met deze boodschap hopen de CDA’ers uit de verschillende gemeenten rondom Schiphol de regering op andere ideeën te brengen. De CDA’ers waren naast Amstelveen ook afkomstig uit de gemeentes Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Namens het CDA Amstelveen werd de Position Paper aangeboden door fractievoorzitter Ferry van Groeningen en bestuurslid Bert Rouwenhorst.

Volgens de CDA’ers groeit het wantrouwen van de omgeving in de luchthaven, buitelen de cijfers over aantallen vluchten, decibellen en contouren over elkaar heen en voelen omwonenden zich niet serieus genomen in hun toenemende gevoel van overlast.  Samen pleiten de CDA-afdelingen voor een andere aanpak waarbij de mensen die dagelijks met de gevolgen van het Aldersakkoord te maken hebben centraal staan.

Isolatieregeling

Bewoners accepteren volgens het CDA dat Schiphol overlast geeft, maar ze willen wel dat de luchthaven en het Rijk rekening met hen houden. Het overleg met de bewoners leverde een lijst aan maatregelen en ideeën op. De bewoners pleiten onder meer voor het vermijden van pieken in de late avond tot het creëren van meer rustmomenten.

Verder wordt gepleit voor een ruimharige isolatieregeling en hulp voor gedupeerde eigenaren en huurders die uit het gebied willen vertrekken. Volgens de zes CDA-afdelingen kunnen de maatregelen onnodige overlast voorkomen, de overlast beter voorspellen en zorgen voor compensatie van de hinder.

Geef uw mening

Verkiezingen Amstelveen: op welke partij stem jij?

Breng je stem uit!

Totaal 2811x gestemd

Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:07

EHBO-vereniging Amstelveen uitgerust met nieuwe portofoons

Amstelveen - De EHBO vereniging Amstelveen heeft nieuwe portofoons aan kunnen schaffen met een subsidie van de gemeente. ‘Goed materiaal is onmisbaar als iedere seconde telt’, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Algemeen 23 mrt. 2023 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.