Twitter @CIDI_nieuws

CDA walgt van antisemitische uitingen in Amstelveen

Amstelveen – Het CDA Amstelveen heeft vragen gesteld aan het college van B en W  in verband met antisemitische teksten die afgelopen weekend in een flat in de Amstelveense studentenwijk Uilenstede opdoken.

In een lift van de flat werd de geschreven tekst ‘Nazi’s boven Joden’ aangetroffen, voorzien van een hakenkruis, zo maakte het CIDI op Twitter bekend. Het CDA heeft geschokt gereageerd en heeft het College van B en W vragen gesteld naar aanleiding van het incident. 'Dergelijke uitingen horen niet thuis in de samenleving', aldus CDA-fractievoorzitter Pier Rienks. 

Het is niet de eerste keer dat antisemitische teksten opduiken in Amstelveen (zie hier en hier).

Incidenten

Zo wil het CDA Amstelveen weten hoeveel incidenten met een antisemitisch karakter jaarlijks plaatsvinden in Amstelveen en vraagt de partij zich af of er voldoende middelen, zoals camerabeelden, beschikbaar zijn om de daders op te sporen. Het CDA vraagt of burgemeester en wethouders actief bereid zijn om met Duwo samen te werken om de onderste steen boven te krijgen, zodat de daders gepakt kunnen worden.

Veiligheid Uilenstede

Het CDA kaart ook de algemene veiligheid rond Uilenstede-flats aan. Volgens de partij is dat al langer een onderwerp van discussie: urineren in liften, het gebruik van de portieken als overnachtplaats door daklozen en potloodventerij; de partij vindt dat Amstelveen met huisvester Duwo in gesprek moet gaan omtrent mogelijkheden de veiligheid rondom de Uilenstedeflats te vergroten. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.

112 12 jul. 2020 22:57

Vechtpartij in Middenhoven; jongeren op de vuist

Amstelveen - In de wijk Middenhoven in Amstelveen Zuid is zondagavond een grote vechtpartij uitgebroken, waarbij tientallen jongeren waren betrokken. De politie is met veel eenheden in de wijk en zette ook hondengeleiders in.

Amstelveen van voorheen 12 jul. 2020 19:59

Amstelveen van voorheen (203)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 203 een foto van het bankgebouw op de hoek van de Middeldorpstraat en de Dorpsstraat.