Christenunie Amstelveen

Christenunie gaat voor 'hoopvolle toekomst' bij verkiezingen

AMSTELVEEN - De Christenunie bereidt zich voor op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Gemeenteraadslid Bert de Pijper voert de kandidatenlijst aan.

Het verkiezingsprogramma van ChristenUnie draagt de titel 'Een hoopvolle toekomst voor Amstelveen'."Ik vind het een voorrecht dat ik deze kandidatenlijst met mensen, met een hart voor de ChristenUnie, mag aanvoeren. Samen willen we van ons verkiezingsprogramma een succes gaan maken", aldus De Pijper.

De lijst
De ChristenUnie zegt te willen bouwen aan een samenleving waarin iedereen meetelt, waarbij zorg voor elkaar centraal staat met een cruciale rol voor gezinnen. De Pijper pleit voor een rechtvaardige overheid, in moreel leiderschap en een duurzame economie. De kandidatenlijst bestaat uit 18 personen. De lijst heeft twee lijstduwers. Op nr. 18 staat Jacqueline Koops, voormalig wethouder in Amstelveen. Daarvoor op 17 staat Lars Grijzen, de predikant van de Stadshartkerk.

Ledenvergadering
Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst worden in de ledenvergadering op 12 december besproken en definitief vastgesteld. "Een mooi verkiezingsprogramma en mooie kandidatenlijst, waarmee we met trots de verkiezingen in kunnen gaan. Een programma en een kandidatenlijst om een hoopvolle toekomst voor Amstelveen, mee vorm te geven", aldus Bert de Pijper.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.