Contouren nieuw Station Kronenburg worden zichtbaar

Contouren nieuw Station Kronenburg worden zichtbaar Foto: Amstelveenlijn.nl / webcam Kronenburg

Amstelveen - Er wordt stug doorgewerkt aan de ombouw van de Amstelveenlijn en inmiddels zijn de contouren van het nieuwe station Kronenburg, waar de Amsteltram in de toekomst verdiept onder het nieuwe kruispunt door gaat rijden, zichtbaar.


- Lees verder onder deze advertentie -

De betonnen liggers voor het nieuwe zuidelijke wegdek bij Kronenburg liggen inmiddels op hun plek en bij kruispunt Zonnestein wordt dit vandaag en morgen gerealiseerd. Ook is op bovenstaande webcamfoto (rechts) al de trap te zien die reizigers naar het laagliggende perron moet gaan leiden.

De nieuwe Amstelveenlijn (Amsteltram) krijgt drie kruispunten waar de tram verdiept wordt aangelegd zodat de tram niet wordt opgehouden door wegverkeer: dat maakt de tram straks sneller en veiliger. Naast Kronenburg en Zonnestein krijgt ook de Sportlaan een verdiept kruispunt.  

Nog even geduld a.u.b.!

Zaterdagochtend 10 augustus volgt weer een nieuwe aflevering van de rubriek Nog even geduld a.u.b.! op AmstelveenZ.nl, maar natuurlijk zijn ook op de website van de Amstelveenlijn.nl tal van voortgangsfoto's van het mega-project te zien. Bekijk ook de webcams of de uurfoto's!


Reacties