Pixabay.com

Corona-besmettingen in Amstelveen weer opgelopen

Amstelveen – Het aantal vastgestelde coronabesmettingen onder inwoners van Amstelveen is maandag opnieuw opgelopen.

Dat blijkt uit de laatste update van het RIVM (maandag 23 maart, 14.35 uur). Het totaal aantal positief geteste Amstelveners staat nu op 29, er kwamen er 2 bij (gisteren 27).

Piek
Na een grote piek afgelopen donderdag en vrijdag, toen er 15 vastgestelde besmettingen bijkwamen, bleef het aantal vastgestelde besmettingen (positieve testen) afgelopen weekeinde enigszins beperkt tot 5. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM vermeld wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Overleden
Vandaag maakte gemeente Amstelveen bekend dat voor het eerst een inwoner van Amstelveen is overleden aan de gevolgen van het Coronavirus.

Gemiddelde per 100.000 inwoners
Een interactieve kaart van het RIVM geeft dagelijks het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners per gemeente weer. In Amstelveen ligt dat gemiddelde nu op 31,9 (was 29,7). Aangezien Amstelveen ongeveer 92.000 inwoners telt komt dat omgerekend op 29 personen uit.

Verloop vastgestelde Corona-besmettingen Amstelveen (volgens RIVM-gegevens)

Donderdag 5 maart: + 1 (1 totaal)

Maandag 9 maart: +1 (2 totaal)

Donderdag 12 maart: +1 (3 totaal)

Maandag 16 maart: +1 (4 totaal)

Dinsdag 17 maart: +2 (6 totaal)

Woensdag 18 maart: +1 (7 totaal)

Donderdag 19 maart: +6 (13 totaal)

Vrijdag 20 maart: +9 (22 totaal)

Zaterdag 21 maart: +4 (26 totaal)

Zondag 22 maart: +1 (27 totaal)

Maandag 23 maart +2 (29 totaal)

Nederland
In Nederland steeg het aantal positieve testen opnieuw fors tot 4749 (+ 545). 34 patiënten overleden de afgelopen 24 uur in Nederland aan het virus. In totaal heeft COVID-19 aan 213 mensen in Nederland het leven gekost.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.