D66 Amstelveen: ‘Gunstig geld lenen voor verduurzamen woning’

D66 Amstelveen: ‘Gunstig geld lenen voor verduurzamen woning’

Amstelveen - Als het aan D66 Amstelveen ligt kunnen Amstelveense woningeigenaren straks gunstig geld lenen voor duurzaamheidsmaatregelen als HR++glas, vloer- en dakisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

De partij vindt dat particuliere woningeigenaren tegen aantrekkelijke voorwaarden en een zeer gunstig rentetarief geld moeten kunnen lenen om hun huis te verduurzamen. Daarmee wil de partij ‘Amstelveners stimuleren om te investeren in hun woningen en tegelijkertijd Amstelveen duurzamer maken,’ aldus raadslid Harmen van der Steenhoven.

Succesvol

In andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Amsterdam en Barneveld, is een dergelijke maatregel succesvol gebleken. Om de leningen mogelijk te maken zal Amstelveen bijvoorbeeld Amstelveen aansluiting moeten zoeken bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Wethouder

D66-wethouder Floor Gordon wil ook  onderzoeken hoe lokale financierings- en stimuleringsinstrumenten het best ingezet kunnen worden ten opzichte van beschikbare landelijke regelingen en instrumenten voor verschillende doelgroepen.


Reacties