D66-raadslid Youssef Ben Idder

D66 Amstelveen ziet toekomst in plastic roads

Amstelveen - De Amstelveense fractie van D66 vindt dat bij het aanleggen van infrastructuur zoals fietspaden en straten, meer rekening moet worden gehouden met duurzaamheid en de gevolgen van klimaatverandering. De partij is daarom onder andere voorstander van het aanleggen van zogenoemde ‘plastic roads’.

Een plastic road bevat gerecycled plastic, afkomstig van onder andere plastic bekertjes en flesdoppen. In diverse gemeenten, waaronder Almere (zie hier) en Zwolle (zie hier), zijn er al pilots gestart met het aanleggen van dit soort plastic wegen. Op de plastic road ligt een laagje steenslag dat ook op bruggen wordt gebruikt. 'Het laagje steenslag voorkomt slijtage van het plastic en het vrijkomen van plastics in de grond,' legt D66 in een persbericht uit.

Holle ruimtes

'Plastic roads zijn voorzien van holle ruimtes waardoor heel makkelijk kabels en leidingen getrokken kunnen worden. Bovendien kan regenwater worden opgevangen in deze holle ruimtes. Extreme regenval en zware buien komen door klimaatverandering steeds vaker voor. Daarnaast wordt de plastic road zo niet glad als het regent of vriest.'

Duurzame infrastructuur

D66-raadslid Youssef Ben Idder (woordvoerder Verkeer & Vervoer namens zijn partij) diende vorige week een (aangenomen) motie in, samen met coalitiepartners VVD, PvdA, Goed voor Amstelveen en oppositiepartij GroenLinks om in Amstelveen werk te maken van een meer duurzame infrastructuur in Amstelveen.

De huidige infrastructuur kan de gevolgen van klimaatverandering (zoals hevige stortbuien) volgens D66 vaak niet goed verwerken, met straten die blank staan tot gevolg. 'Met het aanleggen van plastic roads zouden we dit probleem deels kunnen oplossen,' aldus Ben Idder. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.