D66-raadslid Youssef Ben Idder

D66 Amstelveen ziet toekomst in plastic roads

Amstelveen - De Amstelveense fractie van D66 vindt dat bij het aanleggen van infrastructuur zoals fietspaden en straten, meer rekening moet worden gehouden met duurzaamheid en de gevolgen van klimaatverandering. De partij is daarom onder andere voorstander van het aanleggen van zogenoemde ‘plastic roads’.

Een plastic road bevat gerecycled plastic, afkomstig van onder andere plastic bekertjes en flesdoppen. In diverse gemeenten, waaronder Almere (zie hier) en Zwolle (zie hier), zijn er al pilots gestart met het aanleggen van dit soort plastic wegen. Op de plastic road ligt een laagje steenslag dat ook op bruggen wordt gebruikt. 'Het laagje steenslag voorkomt slijtage van het plastic en het vrijkomen van plastics in de grond,' legt D66 in een persbericht uit.

Holle ruimtes

'Plastic roads zijn voorzien van holle ruimtes waardoor heel makkelijk kabels en leidingen getrokken kunnen worden. Bovendien kan regenwater worden opgevangen in deze holle ruimtes. Extreme regenval en zware buien komen door klimaatverandering steeds vaker voor. Daarnaast wordt de plastic road zo niet glad als het regent of vriest.'

Duurzame infrastructuur

D66-raadslid Youssef Ben Idder (woordvoerder Verkeer & Vervoer namens zijn partij) diende vorige week een (aangenomen) motie in, samen met coalitiepartners VVD, PvdA, Goed voor Amstelveen en oppositiepartij GroenLinks om in Amstelveen werk te maken van een meer duurzame infrastructuur in Amstelveen.

De huidige infrastructuur kan de gevolgen van klimaatverandering (zoals hevige stortbuien) volgens D66 vaak niet goed verwerken, met straten die blank staan tot gevolg. 'Met het aanleggen van plastic roads zouden we dit probleem deels kunnen oplossen,' aldus Ben Idder. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.