D66 zet leraren van Amstelveen in het zonnetje

Amstelveen - Docenten die in Amstelveen lesgeven zijn op de dag van de leraar door D66 Amstelveen in het zonnetje gezet. De fractie heeft leraren een kaart gestuurd en –  zoals de democraten traditiegetrouw elk jaar doen- bij enkele Amstelveense scholen taarten bezorgd. 

'Dit alles om leraren te bedanken voor alles wat zij voor Amstelveense jeugd betekenen en om hen in deze bijzondere corona-tijd een hart onder de riem te steken', meldt D66 in een persbericht.

Dag van de Leraar

Op 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Deze dag is door UNESCO wereldwijd uitgeroepen als een eerbetoon aan leraren, die nieuwe generaties klaarstomen om mee te doen in de samenleving. Elk jaar maakt de fractie van D66 van deze gelegenheid gebruik om leraren extra in het zonnetje te zetten. Zo ook dit jaar.

Bedank-kaart

'Lieve leraren, jullie leggen een basis voor een heel leven. Jullie helpen onze kinderen zich te ontwikkelen, hun talenten te ontdekken en zelfvertrouwen te kweken. Elke dag doen jullie je best om leerlingen het beste te bieden, hun kansen te vergroten en er voor ze te zijn. Lieve leraren. Het is een heftige tijd waarin veel van jullie wordt gevraagd. Jullie maken meer dan ooit het verschil voor onze Jeugd. Bedankt!', zo schreef de fractie in een kaart die via alle Amstelveense scholen naar alle leraren die in Amstelveen lesgeven, gestuurd is. Daarnaast werden leraren van De Horizon en de School of Understanding door D66-raadsleden verrast met een taart.

Leraren maken het verschil

'Voor ons is het belangrijk om onze leraren op deze manier te laten weten hoe zeer we ze waarderen en dat ze enorm belangrijk voor ons zijn. Juist in deze corona-tijd wordt er enorm veel van ze gevraagd. De afgelopen tijd moesten ze in sneltreinvaart digitaliseren, innoveren én lessen op afstand bieden. En nog steeds zijn een gezonde en veilige omgeving op school én het voortzetten van het onderwijs wanneer leerlingen of collega-leraren ziek zijn/in quarantaine moeten, vraagstukken die veel van leraren vragen. Hun ongekende inzet verdient een dikke pluim', aldus Saloua Chaara, D66-raadslid. 


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.