De specialist op het gebied van oedeemtherapie 

AMSTELVEEN - Kiki Corbière is specialist op het gebied van oedeemtherapie in Amstelveen. Ze helpt mensen die last hebben van oedeem (overmatige vochtophopingen), waardoor zij beperkt worden in hun dagelijks functioneren. 'Het helpen van mensen, daar gaat het om in ons vak!, zo schrijft Kiki.

Even voorstellen
Mijn naam is Kiki Corbière, werkzaam als fysiotherapeute bij Fysiotherapie Karel Muns waar ik ondertussen al 7,5 jaar met heel veel plezier en enthousiasme werk. Na een specialisatie orthopedische geneeskunde wilde ik mij verder ontwikkelen in de fysiotherapie en heb bewust gekozen voor de specialisatie oedeemtherapie.

Wat is oedeem?
Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Door het vasthouden van vocht zwelt het lichaamsdeel op. Enkele plaatsen waar oedeem vaak ontstaat zijn de voeten, enkels, benen en armen.

Opleiding
Afgelopen juni heb ik de opleiding oedeemtherapie succesvol afgerond. De laatste jaren heb ik veelal patiënten met orthopedische klachten behandeld, de specialisatie oedeemtherapie geeft me vanaf nu de mogelijkheid ook patiënten met (lymf)oedeemklachten te behandelen.

Lymfoedeem
Lymfoedeem is een ernstige, medische aandoening. Een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. De klachten die hierbij kunnen ontstaan zijn: zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging. beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties. Lymfoedeem komt relatief vaak voor na een behandeling van kanker.

Oncologisch
Naast oedeemklachten die ontstaan bij oncologische patiënten, bijvoorbeeld borstkankerpatiënten, kunnen mensen ook oedeemklachten krijgen na een operatie of ongeval.

Helpen
Het helpen van mensen, daar gaat het om in ons vak! Patiënten zich weer beter laten voelen en patiënten blij maken met de vooruitgang om uiteindelijk weer terug te keren naar de situatie zoals voor de (sport)blessure. Daarbij is het voor mij belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en in een prettige, vertrouwde omgeving kunnen revalideren.

Informatie
Natuurlijk kunt u voor informatie over oedeemtherapie of algemene informatie omtrent blessures/klachten bij mij terecht.

Kiki Corbière
kiki.corbiere@karelmuns.nl
Informatie
Fysiotherapie Karel Muns | De Savornin Lohmanlaan 2 | 1181XM Amstelveen | 020-7979852 |

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.