Twitter @HerbertRaat
112

Drie mannen aangehouden; 5 gestolen fietsen in beslag genomen

Amstelveen - Het speciale interventieteam van voormalig politie-agenten dat in Amstelveen en directe omgeving actief is, heeft vandaag in Aalsmeer drie mannen weten aan te houden die worden verdacht van fietsendiefstallen.

Er zijn daarbij in samenwerking met het Handhavingsteam vijf gestolen fietsen in beslag genomen. Dat meldt wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) op Twitter.  

In Amstelveen worden de laatste tijd opmerkelijk veel (elektrische) fietsen gestolen. De Amstelveense politie waarschuwde daar eerder voor; fietsendieven hebben het in Amstelveen vooral voorzien op (dure) fietsen die in voortuinen staan. 

Het interventieteam met voormalig politieagenten staat ook wel bekend als het anti-inbrakenteam, dat al diverse successen heeft geboekt in de strijd tegen inbraken. Het team is gespecialiseerd in het herkennen van verdachte situaties en dat leidde vandaag in samenwerking met Handhaving tot de aanhouding van de verdachte fietsendieven.

Wethouder Raat noemt het een goede actie. 'De daders bleken ook bij ons in Amstelveen actief te zijn met hun ‘werk’,' aldus Raat.


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.