Pixabay.com

Gemeente Amstelveen krijgt veel meldingen van geluidsoverlast The Streamers

Amstelveen - Bij de gemeente Amstelveen zijn de afgelopen dagen veel meldingen binnengekomen van geluidsoverlast, die werd veroorzaakt door de concerten van The Streamers in het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid.

De beats en bassen van het evenement reikten afgelopen dagen kilometers ver. Veel Amstelveners hadden aanvanklijk geen idee dat het geluid vanuit het Olympisch Stadion kwam. Mede door een voor Amstelveen ongunstige windrichting konden veel inwoners van Amstelveen zelfs letterlijk met de teksten meezingen.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat er veel meldingen binnen zijn gekomen omdat het geluid tot diep in Amstelveen was te horen. Zelfs in de zuidelijke wijken van Amstelveen, kilometers verwijderd van het Olympisch stadion, zorgde het gedreun voor overlast.

Op social media zorgde het onbedoelde openluchtconcert van The Streamers in Amstelveen voor een hoop reacties. Zoals gebruikelijk vond de een het geweldig, terwijl een ander er meer problemen mee had. Maar er was vooral ook verbazing dat het geluid zo ver reikte.

'Ik vind het vrij bizar dat ik letterlijk de teksten kon verstaan vanuit mijn huis (nieuwbouw dus goed geisoleerd) terwijl wij 5 km van het stadion af wonen, nog voorbij de A9…En dat gebonk van die bas was gewoon ruk, ' zo reageert iemand.

Een ander zegt: 'Geweldig dat alles weer kan, maar als je ondanks Schipholisolatie (driedubbel glas) toch de bassen in de woonkamer hoort en harder dan tv geluid... Dan is het best hard, toch? 80 DB op de gevel twee avonden 3 uur lang is pittig.,' 

Ook uitten diverse mensen zorgen over gehoorschade bij de mensen die in het Olympisch Stadion aanwezig waren: 'Hoop dat het publiek goede oordoppen/gehoorbescherming had. Als het zelfs in Middenhoven zo goed te horen is ligt tinnitus op de loer'

Sommige inwoners moeten nog bijkomen van het driedaagse gedreun:

'Heb 3 dagen ín mijn huis mee kunnen “genieten” van het concert van de #streamers . Ben nog aan het nadreunen en bij aan het komen van mijn migraineaanval #geluidsoverlast #amstelveen #ditkantochnietdebedoelingzijn'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.