Pixabay.com

Gemeente Amstelveen krijgt veel meldingen van geluidsoverlast The Streamers

Amstelveen - Bij de gemeente Amstelveen zijn de afgelopen dagen veel meldingen binnengekomen van geluidsoverlast, die werd veroorzaakt door de concerten van The Streamers in het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid.

De beats en bassen van het evenement reikten afgelopen dagen kilometers ver. Veel Amstelveners hadden aanvanklijk geen idee dat het geluid vanuit het Olympisch Stadion kwam. Mede door een voor Amstelveen ongunstige windrichting konden veel inwoners van Amstelveen zelfs letterlijk met de teksten meezingen.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat er veel meldingen binnen zijn gekomen omdat het geluid tot diep in Amstelveen was te horen. Zelfs in de zuidelijke wijken van Amstelveen, kilometers verwijderd van het Olympisch stadion, zorgde het gedreun voor overlast.

Op social media zorgde het onbedoelde openluchtconcert van The Streamers in Amstelveen voor een hoop reacties. Zoals gebruikelijk vond de een het geweldig, terwijl een ander er meer problemen mee had. Maar er was vooral ook verbazing dat het geluid zo ver reikte.

'Ik vind het vrij bizar dat ik letterlijk de teksten kon verstaan vanuit mijn huis (nieuwbouw dus goed geisoleerd) terwijl wij 5 km van het stadion af wonen, nog voorbij de A9…En dat gebonk van die bas was gewoon ruk, ' zo reageert iemand.

Een ander zegt: 'Geweldig dat alles weer kan, maar als je ondanks Schipholisolatie (driedubbel glas) toch de bassen in de woonkamer hoort en harder dan tv geluid... Dan is het best hard, toch? 80 DB op de gevel twee avonden 3 uur lang is pittig.,' 

Ook uitten diverse mensen zorgen over gehoorschade bij de mensen die in het Olympisch Stadion aanwezig waren: 'Hoop dat het publiek goede oordoppen/gehoorbescherming had. Als het zelfs in Middenhoven zo goed te horen is ligt tinnitus op de loer'

Sommige inwoners moeten nog bijkomen van het driedaagse gedreun:

'Heb 3 dagen ín mijn huis mee kunnen “genieten” van het concert van de #streamers . Ben nog aan het nadreunen en bij aan het komen van mijn migraineaanval #geluidsoverlast #amstelveen #ditkantochnietdebedoelingzijn'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.