Pixabay.com

Gemeente Amstelveen krijgt veel meldingen van geluidsoverlast The Streamers

Amstelveen - Bij de gemeente Amstelveen zijn de afgelopen dagen veel meldingen binnengekomen van geluidsoverlast, die werd veroorzaakt door de concerten van The Streamers in het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid.

De beats en bassen van het evenement reikten afgelopen dagen kilometers ver. Veel Amstelveners hadden aanvanklijk geen idee dat het geluid vanuit het Olympisch Stadion kwam. Mede door een voor Amstelveen ongunstige windrichting konden veel inwoners van Amstelveen zelfs letterlijk met de teksten meezingen.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat er veel meldingen binnen zijn gekomen omdat het geluid tot diep in Amstelveen was te horen. Zelfs in de zuidelijke wijken van Amstelveen, kilometers verwijderd van het Olympisch stadion, zorgde het gedreun voor overlast.

Op social media zorgde het onbedoelde openluchtconcert van The Streamers in Amstelveen voor een hoop reacties. Zoals gebruikelijk vond de een het geweldig, terwijl een ander er meer problemen mee had. Maar er was vooral ook verbazing dat het geluid zo ver reikte.

'Ik vind het vrij bizar dat ik letterlijk de teksten kon verstaan vanuit mijn huis (nieuwbouw dus goed geisoleerd) terwijl wij 5 km van het stadion af wonen, nog voorbij de A9…En dat gebonk van die bas was gewoon ruk, ' zo reageert iemand.

Een ander zegt: 'Geweldig dat alles weer kan, maar als je ondanks Schipholisolatie (driedubbel glas) toch de bassen in de woonkamer hoort en harder dan tv geluid... Dan is het best hard, toch? 80 DB op de gevel twee avonden 3 uur lang is pittig.,' 

Ook uitten diverse mensen zorgen over gehoorschade bij de mensen die in het Olympisch Stadion aanwezig waren: 'Hoop dat het publiek goede oordoppen/gehoorbescherming had. Als het zelfs in Middenhoven zo goed te horen is ligt tinnitus op de loer'

Sommige inwoners moeten nog bijkomen van het driedaagse gedreun:

'Heb 3 dagen ín mijn huis mee kunnen “genieten” van het concert van de #streamers . Ben nog aan het nadreunen en bij aan het komen van mijn migraineaanval #geluidsoverlast #amstelveen #ditkantochnietdebedoelingzijn'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.