Pixabay.com

Gemeente Amstelveen krijgt veel meldingen van geluidsoverlast The Streamers

Amstelveen - Bij de gemeente Amstelveen zijn de afgelopen dagen veel meldingen binnengekomen van geluidsoverlast, die werd veroorzaakt door de concerten van The Streamers in het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid.

De beats en bassen van het evenement reikten afgelopen dagen kilometers ver. Veel Amstelveners hadden aanvanklijk geen idee dat het geluid vanuit het Olympisch Stadion kwam. Mede door een voor Amstelveen ongunstige windrichting konden veel inwoners van Amstelveen zelfs letterlijk met de teksten meezingen.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat er veel meldingen binnen zijn gekomen omdat het geluid tot diep in Amstelveen was te horen. Zelfs in de zuidelijke wijken van Amstelveen, kilometers verwijderd van het Olympisch stadion, zorgde het gedreun voor overlast.

Op social media zorgde het onbedoelde openluchtconcert van The Streamers in Amstelveen voor een hoop reacties. Zoals gebruikelijk vond de een het geweldig, terwijl een ander er meer problemen mee had. Maar er was vooral ook verbazing dat het geluid zo ver reikte.

'Ik vind het vrij bizar dat ik letterlijk de teksten kon verstaan vanuit mijn huis (nieuwbouw dus goed geisoleerd) terwijl wij 5 km van het stadion af wonen, nog voorbij de A9…En dat gebonk van die bas was gewoon ruk, ' zo reageert iemand.

Een ander zegt: 'Geweldig dat alles weer kan, maar als je ondanks Schipholisolatie (driedubbel glas) toch de bassen in de woonkamer hoort en harder dan tv geluid... Dan is het best hard, toch? 80 DB op de gevel twee avonden 3 uur lang is pittig.,' 

Ook uitten diverse mensen zorgen over gehoorschade bij de mensen die in het Olympisch Stadion aanwezig waren: 'Hoop dat het publiek goede oordoppen/gehoorbescherming had. Als het zelfs in Middenhoven zo goed te horen is ligt tinnitus op de loer'

Sommige inwoners moeten nog bijkomen van het driedaagse gedreun:

'Heb 3 dagen ín mijn huis mee kunnen “genieten” van het concert van de #streamers . Ben nog aan het nadreunen en bij aan het komen van mijn migraineaanval #geluidsoverlast #amstelveen #ditkantochnietdebedoelingzijn'


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek gisteren 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Wonen gisteren 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.

Columns gisteren 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Algemeen 1 feb. 2023 12:53

Herontwikkeling Galjoen weer nadrukkelijk op de agenda

Amstelveen - De gemeente is in constructief gesprek met de eigenaar van de locatie Galjoen tussen Waardhuizen en de Nesserlaan over een nieuwe invulling van het gebied. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een kleinschalige horecafunctie in combinatie met wonen. Zoals woon-werkateliers en bijvoorbeeld betaalbare woonruimte voor jonge starters en doorstromers op de woningmarkt.