Jacqueline Höcker.

'Goed voor Amstelveen' noemt cliëntenvervoer Odensehuis ‘schandalig onbetrouwbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GvA) wil opheldering over en verandering van het cliëntenvervoer van het Odensehuis. Dat vervoer is in de ogen van de partij 'schandalig onbetrouwbaar' omdat bezoekers vaak laat of helemaal niet zouden worden opgehaald.

Het Odensehuis is een inloop, informatie-en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie in Amstelveen. Cliënten kunnen er vlak na diagnosestelling hun verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Men kan er ook terecht voor een kop koffie en voor activiteiten.

Maar het brengen en halen van mensen loopt allerminst op rolletjes, zo ervaarden Jacqueline Höcker en burgerlid Diana Julio zelf. 'De mensen worden gebracht en opgehaald door een bedrijf helemaal uit Rotterdam. Daardoor wordt men veel te laat, of helemaal niet opgehaald. Waardoor cliënten zenuwachtig en nog onzekerder worden. De reden is vaak dat men in de file staat maar aan organisatie is kennelijk een groot gebrek. Ook vanuit milieu-oogpunt is het te zot voor woorden,' zegt Höcker.

Ze vervolgt: 'Men raakt letterlijk de draad kwijt en dat ondermijnt juist het proces van acceptatie van dementie en vertrouwen. Er is personeelstekort dat weten wij maar hier moet echter heel snel verandering in komen. Je kan gewoon niet kwetsbare mensen een uur laten wachten met alle consequenties van dien. Afgelopen week was het weer raak met klachten. Er moeten alternatieven gezocht worden om dit probleem op te lossen.'

Goed voor Amstelveen zal in de komende commissievergadering Burgers en Samenleving vragen aan het College van B en W stellen over de situatie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.