Jacqueline Höcker.

'Goed voor Amstelveen' noemt cliëntenvervoer Odensehuis ‘schandalig onbetrouwbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GvA) wil opheldering over en verandering van het cliëntenvervoer van het Odensehuis. Dat vervoer is in de ogen van de partij 'schandalig onbetrouwbaar' omdat bezoekers vaak laat of helemaal niet zouden worden opgehaald.

Het Odensehuis is een inloop, informatie-en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie in Amstelveen. Cliënten kunnen er vlak na diagnosestelling hun verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Men kan er ook terecht voor een kop koffie en voor activiteiten.

Maar het brengen en halen van mensen loopt allerminst op rolletjes, zo ervaarden Jacqueline Höcker en burgerlid Diana Julio zelf. 'De mensen worden gebracht en opgehaald door een bedrijf helemaal uit Rotterdam. Daardoor wordt men veel te laat, of helemaal niet opgehaald. Waardoor cliënten zenuwachtig en nog onzekerder worden. De reden is vaak dat men in de file staat maar aan organisatie is kennelijk een groot gebrek. Ook vanuit milieu-oogpunt is het te zot voor woorden,' zegt Höcker.

Ze vervolgt: 'Men raakt letterlijk de draad kwijt en dat ondermijnt juist het proces van acceptatie van dementie en vertrouwen. Er is personeelstekort dat weten wij maar hier moet echter heel snel verandering in komen. Je kan gewoon niet kwetsbare mensen een uur laten wachten met alle consequenties van dien. Afgelopen week was het weer raak met klachten. Er moeten alternatieven gezocht worden om dit probleem op te lossen.'

Goed voor Amstelveen zal in de komende commissievergadering Burgers en Samenleving vragen aan het College van B en W stellen over de situatie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.