Jacqueline Höcker.

'Goed voor Amstelveen' noemt cliëntenvervoer Odensehuis ‘schandalig onbetrouwbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GvA) wil opheldering over en verandering van het cliëntenvervoer van het Odensehuis. Dat vervoer is in de ogen van de partij 'schandalig onbetrouwbaar' omdat bezoekers vaak laat of helemaal niet zouden worden opgehaald.

Het Odensehuis is een inloop, informatie-en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie in Amstelveen. Cliënten kunnen er vlak na diagnosestelling hun verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Men kan er ook terecht voor een kop koffie en voor activiteiten.

Maar het brengen en halen van mensen loopt allerminst op rolletjes, zo ervaarden Jacqueline Höcker en burgerlid Diana Julio zelf. 'De mensen worden gebracht en opgehaald door een bedrijf helemaal uit Rotterdam. Daardoor wordt men veel te laat, of helemaal niet opgehaald. Waardoor cliënten zenuwachtig en nog onzekerder worden. De reden is vaak dat men in de file staat maar aan organisatie is kennelijk een groot gebrek. Ook vanuit milieu-oogpunt is het te zot voor woorden,' zegt Höcker.

Ze vervolgt: 'Men raakt letterlijk de draad kwijt en dat ondermijnt juist het proces van acceptatie van dementie en vertrouwen. Er is personeelstekort dat weten wij maar hier moet echter heel snel verandering in komen. Je kan gewoon niet kwetsbare mensen een uur laten wachten met alle consequenties van dien. Afgelopen week was het weer raak met klachten. Er moeten alternatieven gezocht worden om dit probleem op te lossen.'

Goed voor Amstelveen zal in de komende commissievergadering Burgers en Samenleving vragen aan het College van B en W stellen over de situatie.


Meer nieuws

112 vandaag 08:26

Woningbrand Nijl door vlam in de pan

Amstelveen - In een flatwoning aan de Nijl in Amstelveen heeft maandagavond een woningbrand gewoed. De brand ontstond in de keuken van de woning nadat de vlam in de pan was geschoten.

112 gisteren 09:22

Forse brand in fietsenstalling Legmeerdijk

Amstelveen / Aalsmeer - In een fietsenstalling aan de Legmeerdijk, ter hoogte van bushalte NIeuw Oosteinde, heeft zondagavond een forse brand gewoed.

Amstelveen van voorheen 25 sep. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (318)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 318 een oude foto van Molen De (Jonge) Dikkert.