Raadszaal

GroenLinks en BVNL mengen zich in discussie rond 'kneiterlinks' college

Amstelveen - De verkiezingen moeten nog beginnen, maar in Amstelveen wordt al volop vooruit gekeken naar de onderhandelingstafel na de verkiezingsuitslag. Tegenpolen GroenLinks en BVNL mengen zich te elfder ure in de discussie rond de mogelijke vorming van een 'kneiterlinks' college in Amstelveen, zoals wordt gevreesd door VVD-lijsttrekker Herbert Raat, maar anderzijds wordt gehoopt door PvdA-lijsttrekker Marijn van Ballegooijen.

De coalitiepartners VVD en PvdA deden recent aardig wat stof opwaaien door elkaar hard af te vallen.

Als het aan GroenLinks-lijsttrekker Lennart de Looze ligt moet de Amstelveense kiezer een stap naar links maken om de balans in Amstelveen te herstellen, zo laat hij weten in een persbericht getiteld 'Dit is niet de tijd voor kneiterlinks of knetterrechts, dit is de tijd voor GroenLinks'.

BVNL-lijsttrekker Yaron van Koningsveld vindt dat het beleid de afgelopen jaren in feite al veel te links is geweest in Amstelveen, zo meldt hij in een persbericht met de kop 'Alleen met BVNL in de raad en college écht géén ‘kneiterlinks’ beleid.'

KLIK OP DEZE BUTTON VOOR DE PERSBERICHTEN IN HET LIVE BLOG POLITIEK PLEIN

Nieuwkomer BVNL betwijfelt in de eerste plaats de garantie van VVD-lijsttrekker Raat, dat er geen onverantwoord of te veel geld wordt uitgeven als er geen ‘kneiterlinks’ college komt in Amstelveen. Daarom ziet BVNL zich straks graag terug in het bestuurderspluche: 'Alleen dan kunnen wij afscheid nemen van jarenlang links beleid,' stelt de partij.  Lijstduwer Van Tellingen vindt dat 'kneiterlinks beleid' het resultaat is van totaal onnodige, destructieve, draconische en contraproductieve lockdowns, die veel meer ellende hebben veroorzaakt dan dat zij voorkomen hebben’.

De Looze pleit namens GroenLinks niet direct voor 'kneiterlinks' of 'knetterrechts', maar wil straks wel graag een plek aan de onderhandelingstafel omdat het in zijn visie tijd is dat de liberale meerderheid in Amstelveen een stukje naar de sociale kant wordt getrokken. 'Dat is niet kneiterlinks, dat is verstandig beleid dat echt om mensen geeft,' zegt hij in het persbericht.

De Looze laat weten dat GroenLinks de afgelopen jaren - als derde partij van Amstelveen - tal van inhoudelijke voorstellen ingediend heeft om de koers van Amstelveen socialer en groener te maken. 'Maar nu is het tijd voor de volgende stap: een plek aan de onderhandelingstafel is cruciaal: 'GroenLinks staat klaar om verantwoordelijkheid te nemen door een wethouder te leveren en de samenwerking met andere partijen te zoeken. Wij zijn er klaar voor.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.