Impressie Health City

HealthCity wil compleet nieuw 'state of the art' sportcomplex neerzetten aan Escapade

Amstelveen - Fitnessbedrijf HealthCity heeft vergevorderde plannen voor de realisatie van een compleet nieuw, luxe  state of the art sport- en wellnesscomplex op het Amstelveense sportpark Escapade. Enkele dagen geleden maakte HealthCity bekend de huur van de huidige exploitatie per 18 juni te stoppen

Het fitnessbedrijf meldt nu aan AmstelveenZ dat het huidige pand niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen en dat HealthCity zich daardoor genoodzaakt zag de huur op te zeggen en te stoppen met de exploitatie op deze locatie. Maar dus niet voor lang. Uit visuele impressies blijkt dat het nieuwe pand gerealiseerd moet worden op het grote parkeerterrein pal voor de huidige locatie aan Escapade.

Wauw-effect

hc impressie2.jpg

In tegenstelling tot het huidige (huur-)pand zijn het parkeerterrein en enkele omliggende stukken grond wel eigendom van HealthCity. Het fitnessbedrijf is voornemens daar een nieuw multifunctioneel sportcomplex met ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren.

‘Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met overheden om een luxe state of the art wellnesscomplex neer te zetten - waarmee we mikken op een hoger marktsegment - dat in alle gemakken en luxe zal voorzien en op alle gebieden duurzaam kan worden geëxploiteerd. We zijn ervan overtuigd dat hier nog steeds een markt voor is en zullen dan ook voor een ‘wauw effect’ gaan zorgen’, laat Tom Moos weten.

Duurzaam

Op grote schaal zal energie opgewekt worden met zonnepanelen en zal er gebruik worden gemaakt van warmtepompen: 'Ook zal veel aandacht worden gegeven aan de wijze waarop het complex verbonden is met het stedelijk weefsel van Amstelveen. Zo worden bezoekers ontvangen op een groot terras aan de zuidkant van het gebouw waar zich naast de hoofdingang ook de buitenruimtes van de horecagelegenheid en de kinderopvang bevinden. Het is de bedoeling dat de verblijfskwaliteit een substantiële bijdrage zal leveren aan de leefomgeving van dit deel van de stad.'

A127_Health_City_Impressie_4[1].jpg
Impressies: HealthCity

Sport, wellness en sauna

Naast een ruime fitnessruimte komt er grotere wellness- en saunaruimte, een zwembad, horecagelegenheid en diverse ruimtes voor onder andere yoga, boxing en cycling in het nieuwe complex. Het nieuwe HealthCity hoopt binnenkort te kunnen starten met de realisatie van dit project.

A127_Health_City_Impressie_10[1].jpg
Links het huidige huurpand aan Escapade, rechts het nieuw beoogde pand.

Visuele illustraties bij dit artikel: HealthCity. Aan deze illustraties kunnen geen rechten worden ontleend.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.