Impressie Health City

HealthCity wil compleet nieuw 'state of the art' sportcomplex neerzetten aan Escapade

Amstelveen - Fitnessbedrijf HealthCity heeft vergevorderde plannen voor de realisatie van een compleet nieuw, luxe  state of the art sport- en wellnesscomplex op het Amstelveense sportpark Escapade. Enkele dagen geleden maakte HealthCity bekend de huur van de huidige exploitatie per 18 juni te stoppen

Het fitnessbedrijf meldt nu aan AmstelveenZ dat het huidige pand niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen en dat HealthCity zich daardoor genoodzaakt zag de huur op te zeggen en te stoppen met de exploitatie op deze locatie. Maar dus niet voor lang. Uit visuele impressies blijkt dat het nieuwe pand gerealiseerd moet worden op het grote parkeerterrein pal voor de huidige locatie aan Escapade.

Wauw-effect

hc impressie2.jpg

In tegenstelling tot het huidige (huur-)pand zijn het parkeerterrein en enkele omliggende stukken grond wel eigendom van HealthCity. Het fitnessbedrijf is voornemens daar een nieuw multifunctioneel sportcomplex met ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren.

‘Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met overheden om een luxe state of the art wellnesscomplex neer te zetten - waarmee we mikken op een hoger marktsegment - dat in alle gemakken en luxe zal voorzien en op alle gebieden duurzaam kan worden geëxploiteerd. We zijn ervan overtuigd dat hier nog steeds een markt voor is en zullen dan ook voor een ‘wauw effect’ gaan zorgen’, laat Tom Moos weten.

Duurzaam

Op grote schaal zal energie opgewekt worden met zonnepanelen en zal er gebruik worden gemaakt van warmtepompen: 'Ook zal veel aandacht worden gegeven aan de wijze waarop het complex verbonden is met het stedelijk weefsel van Amstelveen. Zo worden bezoekers ontvangen op een groot terras aan de zuidkant van het gebouw waar zich naast de hoofdingang ook de buitenruimtes van de horecagelegenheid en de kinderopvang bevinden. Het is de bedoeling dat de verblijfskwaliteit een substantiële bijdrage zal leveren aan de leefomgeving van dit deel van de stad.'

A127_Health_City_Impressie_4[1].jpg
Impressies: HealthCity

Sport, wellness en sauna

Naast een ruime fitnessruimte komt er grotere wellness- en saunaruimte, een zwembad, horecagelegenheid en diverse ruimtes voor onder andere yoga, boxing en cycling in het nieuwe complex. Het nieuwe HealthCity hoopt binnenkort te kunnen starten met de realisatie van dit project.

A127_Health_City_Impressie_10[1].jpg
Links het huidige huurpand aan Escapade, rechts het nieuw beoogde pand.

Visuele illustraties bij dit artikel: HealthCity. Aan deze illustraties kunnen geen rechten worden ontleend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.

Algemeen 7 dec. 2023 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.