Impressie Health City

HealthCity wil compleet nieuw 'state of the art' sportcomplex neerzetten aan Escapade

Amstelveen - Fitnessbedrijf HealthCity heeft vergevorderde plannen voor de realisatie van een compleet nieuw, luxe  state of the art sport- en wellnesscomplex op het Amstelveense sportpark Escapade. Enkele dagen geleden maakte HealthCity bekend de huur van de huidige exploitatie per 18 juni te stoppen

Het fitnessbedrijf meldt nu aan AmstelveenZ dat het huidige pand niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen en dat HealthCity zich daardoor genoodzaakt zag de huur op te zeggen en te stoppen met de exploitatie op deze locatie. Maar dus niet voor lang. Uit visuele impressies blijkt dat het nieuwe pand gerealiseerd moet worden op het grote parkeerterrein pal voor de huidige locatie aan Escapade.

Wauw-effect

hc impressie2.jpg

In tegenstelling tot het huidige (huur-)pand zijn het parkeerterrein en enkele omliggende stukken grond wel eigendom van HealthCity. Het fitnessbedrijf is voornemens daar een nieuw multifunctioneel sportcomplex met ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren.

‘Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met overheden om een luxe state of the art wellnesscomplex neer te zetten - waarmee we mikken op een hoger marktsegment - dat in alle gemakken en luxe zal voorzien en op alle gebieden duurzaam kan worden geëxploiteerd. We zijn ervan overtuigd dat hier nog steeds een markt voor is en zullen dan ook voor een ‘wauw effect’ gaan zorgen’, laat Tom Moos weten.

Duurzaam

Op grote schaal zal energie opgewekt worden met zonnepanelen en zal er gebruik worden gemaakt van warmtepompen: 'Ook zal veel aandacht worden gegeven aan de wijze waarop het complex verbonden is met het stedelijk weefsel van Amstelveen. Zo worden bezoekers ontvangen op een groot terras aan de zuidkant van het gebouw waar zich naast de hoofdingang ook de buitenruimtes van de horecagelegenheid en de kinderopvang bevinden. Het is de bedoeling dat de verblijfskwaliteit een substantiële bijdrage zal leveren aan de leefomgeving van dit deel van de stad.'

A127_Health_City_Impressie_4[1].jpg
Impressies: HealthCity

Sport, wellness en sauna

Naast een ruime fitnessruimte komt er grotere wellness- en saunaruimte, een zwembad, horecagelegenheid en diverse ruimtes voor onder andere yoga, boxing en cycling in het nieuwe complex. Het nieuwe HealthCity hoopt binnenkort te kunnen starten met de realisatie van dit project.

A127_Health_City_Impressie_10[1].jpg
Links het huidige huurpand aan Escapade, rechts het nieuw beoogde pand.

Visuele illustraties bij dit artikel: HealthCity. Aan deze illustraties kunnen geen rechten worden ontleend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'